Ploiesti

10.000 de turişti sunt aşteptaţi pe Valea Prahovei de Revelion

Turişti sunt aşteptaţi şi la Breaza, Comarnic, Cheia, precum şi în alte localităţi rurale cu peisaje de iarnă spectaculoase, din judeţ. Gradul de ocupare al unităţilor de cazare de pe Valea Prahovei pentru Revelion este, în acest an, de 90%.

Vorbim doar de cifre oficiale pentru că, în realitate, foarte multe case de vacanţă sau particulare de pe Valea Prahovei devin pensiuni de ocazie pentru sărbătorile de iarnă.

Îngrijoraţi de codurile de ninsoare şi probabilitatea de a rămâne blocaţi pe drumurile din ţară care îi duc spre vacanţa de sfârşit de an, zeci de turişti şi-au anulat în ultimele două zile rezervările, în special la Buşteni şi Azuga. Fenomenul, potrivit reprezentanţilor asociaţiilor de turism din judeţ, nu este, însă, unul îngrijorător.

Autorităţile locale sunt pregătite să intervină în staţiuni şi, de altfel, nu sunt probleme în Sinaia, Buşteni şi Azuga după episodul de ninsoare, de duminică şi luni, din Prahova.

Singura problemă neprevăzută de pe Valea Prahovei ar putea fi vântul puternic. La viteze foarte mari, fenomenul duce la închiderea temporară a instalaţiilor de transport pe cablu. De asemenea, drumul dintre Sinaia şi Cota 1400 ar putea fi blocat. Artera se închide în fiecare iarnă la episoadele abundente de ninsoare.

În această perioadă trebuie evitate şi traseele montane, cu excepţia celor foarte uşoare, din jurul staţiunilor. Traseele montane de abrupt şi creastă din Bucegi au fost închise încă din luna noiembrie.

Peisaje de vis zilele acestea la Sinaia. FOTO Facebook / Primăria Sinaia

Dacă ajungeţi la Sinaia, merită să daţi o fugă şi la Castelul Peleş. Acesta este deschis pe 31 decembrie, între 9.15 şi 14.00, este închis pe 1 ianuarie, dar se redeschide vizitelor turiştilor pe 2 ianuarie (între 10.00 – 16.15), precum şi sâmbătă, 3 ianuarie şi duminică, 4 ianuarie (între 9.15 – 16.15).

Mai puteţi citi

Anda Adam, Ellie White, 3 Sud Est, la Revelionul în aer liber din Ploieşti. Deep Central, Ellie White, Anda Adam şi 3 Sud Est vor concerta în noaptea dintre ani la Ploieşti, la Revelionul în aer liber organizat de primărie

Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.