Ploiesti

19 prahoveni au fost trimişi în judecată în dosarul certificatelor false de handicap

Aurelia Ariciu, Vasile Baicu, Victor Cristea, Georgeta Dinu, Gianina-Mirela Dumitrescu, Lucreţiu-Savu Filip, Luis-Zeno Gogonea, Roma Irimia, Ioana Marin, Daniela Sâţă, Adrian Stoican, Maria Stoican, Nicolae Turescu, Maria vasile, Eleonora Vişoiu, Laurenţiu-Marius Ariciu, Rita Ene, Viorica Ilie, Gheorghe Moldoveanu au fost trimişi în judecată de procurori pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, înşelăciune în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2008 – ianuarie 2013, în vederea obţinerii unor indemnizaţii de handicap (cu excepţia inculpaţilor Rita Ene, Viorica Ilie, Gheorghe Moldoveanu) au oferit sume de bani unor intermediari, care la rândul lor le-au remis Vioricăi Oniga, pe atunci preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova.

În baza unor acte medicale falsificate, pretins eliberate de medici specialişti oftalmologi sau a unor acte medicale emise în fals, prin atestarea unor afecţiuni inexistente de către medicul Maria Ghinea, Viorica Oniga a dispus eliberarea unor certificate de încadrare în grad de handicap grav cu însoţitor.

Urmare acestei încadrări inculpaţii au beneficiat lunar de protecţie socială încasând necuvenit sume cuprinse între 10.796 lei şi 49.529 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus şi măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis pentru judecată la Tribunalul Prahova.

În 2015, alte 26 de persoane care au beneficiat de falsele certificate de handicap emise de comisia pentru persoane cu handicap Prahova din cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), condusă de medicul Viorica Oniga, au fost trimise în judecată.

Viorica Oniga, fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, a fost trimisă în judecată, în arest la domiciliu, pentru infracţiuni de corupţie, împreună cu alte persoane învinuite, iar dosarul se află pe rolul instanţei Tribunalului Buzău, unde aceasta a cerut strămutarea.

Mai puteţi citi

Un membru al Comisiei de Handicap Prahova şi o asistentă medicală, reţinuţi în scandalul mitei pentru eliberarea de certificate de handicap

Viorica Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.