Ploiesti

Acţiune în forţă pentru recuperarea cadavrului băieţelului de 2 ani din Sângeru luat de viitură

„Mâine dimineaţa, începând cu ora 07, se organizează o acţiune de cautare extinsă a minorului dispărut în urma viiturii de la Sângeru. Căutările vor fi concentrate între Sângeru şi Urlaţi, pe ambele maluri ale râului Cricovul Sărat. 426 de pompieri vor participa la cautare”, potrivit Biroului de Presă al ISU Prahova.

Pe 31 mai, patru copii, dintre care cel mai mic avea doar câteva luni, iar cel mai mare şase ani, au fost luaţi de viitură şi purtaţi mai bine de un kilometru distanţă faţă de locul în care se afla casa. Doar mama lor a fost salvată de localnici. Femeia a reuşit să se salveze pentru că s-a agăţat de rădăcina unui copac doborât şi el de viitură. Copiii ei, care se aflau pe o plută improvizată dintr-o saltea de pat, s-au înecat.

Pompierii au reuşit să găsească trupurile a trei dintre cei patru copii.

Din păcate şansele ca băieţelul să mai fie găsit sunt din ce în ce mai scăzute, mai ales că o nouă viitură a lovit în noaptea de 20 spre 21 iunie aceeaşi zonă afectată de inundaţii la finalul lunii mai. ISU Prahova anunţă că, în urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit în cursul nopţii de joi spre vineri cu motopompe pentru evacuarea apei din 4 locaţii, respectiv Măneciu Ungureni, Cerasu, Drajna de Sus şi Starchiojd, acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore.

Ploaia a cauzat probleme în localitatea Măneciu Ungureni, patru gospodării şi două locuinţe fiind inundate. De asemenea, alte şase gospodarii din localitatea Drajna de Sus au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente.

Pompierii au intervenit cu motopompe şi în comuna Ceraşu, pentru evacuarea apei din 2 gospodarii. 22 pompieri militari cu 7 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.

În comuna Drajna de Sus o persoană a fost evacuată, dar nu prezintă probleme medicale. Totodată, DJ 230, care face legătura între localităţile Drajna şi Ceraşu este blocat complet de aluviuni, în mai multe puncte.

1232 de consumatori electrici din localităţile Ceraşu şi Drajna sunt nealimentaţi cu energie. 12 echipaje sunt în teren pentru remedierea problemelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.