Ploiesti

Alba-neagra cu incompatibilitatea, în comuna prahoveană Drajna. Edilul, în atenţia ANI pentru o situaţie lămurită deja în instanţă

În iulie 2012, la o lună după ce a câştigat detaşat alegerile locale din comuna Drajna, Violeta Gonţea a fost suspendată din funcţie de fostul prefect de Prahova, Marius Sersea, pentru incompatibilitate.

Ordinul de încetare a mandatului a fost emis imediat, fără a fi aşteptat şi un punct de vedere al Agenţiei Naţionale pentru Integritate, în baza unei incompatibilităţi sesizată la Prefectură de secretarul comunei.

Incompatibilitatea se referea la faptul că Violeta Gonţea era membru în Consiliul de Administraţie al şcolii din localitate, ca reprezentant al părinţilor.

A fost un motiv absurd, în primul rând pentru că nu era o funcţie remunerată, apoi pentru că nu mai aveam efectiv respectiva calitate după ce copilul meu terminase gimnaziul, cu o lună mai devreme“, spunea atunci Violeta Gonţea pentru Adevărul.

Primăriţa a atacat ordinul de suspendare emis de prefectul în instanţă şi, după un an şi trei luni de procese, inclusiv strămutarea acestuia la Curtea de Apel Alba Iulia, prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Violeta Gonţea a câştigat pe 16 septembrie, definitiv şi irevocabil, acţiunea formulată în justiţie.

Cu toate acestea, într-un comunicat din 13 martie, reprezentanţii Agenţiei Naţională de Integritate (ANI) precizau că Violeta Gonţea, primarul din localitatea prahoveană Drajna, este în incompatibilitate.

Potrivit comunicatului, Violeta Gonţea „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie – 11 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII «Platon Mocanu» Drajna de Jos, Judeţul Prahova, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Se mai precizează şi fatul că primarul a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare.

Cazul este unul fără precedent, având în vedere că primarul a câştigat, deja, un proces, pentru aceeaşi situaţie de incompatibilitate invocată.

Pe aceeaşi temă

Un primar din Prahova, suspendat pentru incompatibilitate, şi-a recăpătat mandatul după un an de procese. Violeta Gonţea, primarul comunei prahovene Drajna, a câştigat procesul intentat prefectului de Prahova care a suspendat-o din funcţie, în iulie 2012, pentru incompatibilitate. Edilul era şi reprezentant al părinţilor în consiliul de administraţie al şcolii din localitate

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.