
Alertă în judeţul Gorj: aproape un milion de euro au fost, practic, aruncaţi la gunoi. Află cum a fost posibil acest lucru.
Staţia de transfer deşeuri din oraşul Târgu Cărbuneşti (județul Gorj), în valoare de aproape 1 milion de euro şi construită pe bani europeni, este, practic, nefuncțională. La peste 5 ani de zile de la inaugurarea cu mare fast, această investiție nu şi-a atins obiectivele trecute în programul de finanțare, creând riscul ca UE să ceară banii înapoi, informează ecopolitic.ro.
Rolul acestei staţii de transfer este de depozitarea pe termen scurt a deşeurilor, de separare primară a acestor deșeuri, rezultând o cantitate de deșeurile reciclabile recuperate, acestea să fie valorificate, urmând ca de aici deșeurile rămase să fie transportate la gropile de gunoi de la Târgu Jiu sau Horezu. Ideea de principiu este introdusă într-un plan de management al deșeurilor la nivel județean, în sensul că aceste stații de transfer reduc cantitatea de deșeuri menajere către gropile de gunoi, scăzând și costul pe tonă deșeu depozitat, plus recuperarea și valorificarea deșeurilor reciclabile.
Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, PNL-istul Mihai Mazilu, anunța că a finalizat, în anul 2010, lucrările la proiectul „Staţie de transfer deşeuri în oraşul Târgu Cărbuneşti” finanţat în cadrul PHARE, Programul de Coeziune Economică şi Socială „Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”.
Obiectivul general al proiectului era consolidarea capacităţii reale de gestionare a problemelor legate de mediu în vederea dezvoltării durabile a zonei, creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei şi a mediului de afaceri, prin conformarea la cerinţele naţionale identificate în cadrul măsurilor şi priorităţilor cuprinse în legislaţia naţională, Planul Naţional de Dezvoltare, Planul Regional de Gestionare a Deşeurilor şi Planurile de Implementare a directivelor Uniunii Europene prin dezvoltarea unei infrastructuri integrate de protecţie a mediului, implementând sisteme fezabile de management al deţeurilor, apelor, aerului şi biodiversităţii, având ca grup ţintă oraşul Târgu Cărbuneşti şi localităţile partenere în proiect.
Rezultatele directe ale proiectului ar fi trebuit să fie: realizarea unei Staţii de transfer deşeuri, precum şi realizarea unei campanii de promovare şi conştientizare a celor aproximativ 50.000 de cetăţeni deserviţi.
Valoarea contractului este de 999.937 euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 899.937 euro.
Citiţi AICI mai multe informaţii despre soarta proiectului finanţat din bani europeni.
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
Facebook
LinkedIn
RSS