
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a explicat marți, la Antena 3, când ar putea ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19, după întâlnirea de la Cotroceni pe această temă:
„Sunt doua companii care au terminat studiile clinice, Pfizer si Moderna. Ambele vaccinuri sunt de tip ARN mesager, contin acid nucleic care dau comanda celulelor corpului sa produca o proteina virala care ulterior provoaca un raspuns imun.
Sunt oarecum similare, dar exista doua diferente mari legate de temperatura de pastrare, la Pfizer este – 80 de grade; vaccinul de la Moderna sa pastreaza mai usor, in frigider.
O întrebare cât o pandemie
Clotilde Armand se apără neconvingător în scandalul condamnatului pentru dublă crimă. Alegătorii edilului sunt furioși: Zero toleranță la crime, nu?
VIDEO România are un coordonator al campaniei de vaccinare anti-Covid la nivel naţional. Klaus Iohannis: E important să combatem fake news-urile
Numărul de infectări a scăzut, dar medicii rămân pesimiști. Dr. Radu Țincu: Suntem cu mult peste capacitatea secțiilor de terapie intensivă
De ce refuză românii vaccinul anti-Covid. Psihiatrul Gabriel Diaconu: Foarte mulți sunt analfabeți funcțional în ceea ce privește educația medicală
Dar Moderna are productie limitata initial, au promis ca vor face doar 20 de milioane de doze pana la finalul anului si un miliard anul viitor, dar aproape sigur ca acordul Comisiei Europene este cu Pfizer”
„Nu vreau sa fac speculatii (legat de data aparitiei vaccinului pe piata) dar în ianuarie este posibil ca vaccinul Pfizer să primească autorizația.
Vreau sa spun ceva foarte important pentru populatie: autorizarea de comercializare se acorda doar daca studiile prezentat de companie reflecta faptul ca vaccinul este sigur, adica nu produce reactii adverse grave, si daca vaccinul este eficient.
Primele cantitati care vor fi disponibile in prima faza vor ajunge pentru circa 4% din populatia UE”
Daca in ianuarie vaccinul primeste OK-ul pentru a fi pus pe piata, `cel mai devreme in Romania va ajunge probabil in februarie”
„Pana la 9 milioane de vaccinuri ar putea ajunge in Romania dar in transe, nu dintr-o data. Prima transa nu cred ca va putea fi mai mare de 1 milion de doze”
„Este nevoie de doua doze de vaccin la interval de 30 de zile”
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Cotroceni, că vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie, stabilite pe criterii epidemiologice şi medicale.
„Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente.
Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care ţin cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar şi de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locaţiile unde se va desfăşura procesul, precum şi programarea populaţiei”, a arătat Iohannis.
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Facebook
LinkedIn
RSS