Ploiesti

Amendă penală pentru un fost consilier local judecat fiindcă a pus la muncă mai multe adolescente fără forme legale

Curtea de Apel Ploieşti a decis, miercuri 30 mai 2019, să păstreze sentinţa dată de Judecătoria Buzău în dosarul în care fostul consilier municipal din Buzău a fost condamnat pentru că a folosit la muncă, fără a respecta prevederile legale, mai mulţi minori.

Judecătorii din Buzău l-au condamnat pe Florin Marian Toader ”la pedeapsa a 100 zile – amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor, în formă continuată, săvârşită în luna iunie 2015. Stabileşte pentru o zi de amendă valoarea de 200 de lei, inculpatul urmând să achite un cuantum astfel obţinut de 20.000 de lei, amendă penală”, conform portalului instanţelor de judecată.

Nemulţumit de sentinţa de la Buzău, Toader a atacat-o la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Ploieşti, care a respins apelul ca nefondat.

Astfel, conform deciziei instanţei de fond, şi societatea pentru care au lucrat minorii a fost obligată să plătească o amendă penală în valoare de 40.000 de lei. În plus, consilierul în solidar cu SC MAZARO SRL îi va plăti despăgubiri civile în valoare de 2.800 de lei, uneia dintre fetele minore pe care le-a luat la muncă fără forme legale.

În vara anului 2015, perioadă în care avea şi calitatea de consilier local, Florin Toader a fost acuzat de mai multe tinere care au lucrat la terasa sa din Drăgaică de faptul că le-a lovit, le-a vorbit urât şi chiar le-ar fi hărţuit sexual, făcându-le avansuri sub diferite forme. Iniţial, patru tinere au făcut plângere la Poliţie, dar trei dintre ele şi-au retras reclamaţiile şi doar una şi-a menţinut reclamaţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.