Ploiesti

Anchetă superficială în cazul morţii unei femei găsite fără suflare pe câmp. Dosarul a fost redeschis de procurori

Cazul a fost clasat în primăvară, concluzia poliţiştilor fiind că moartea femeii nu ridica suspiciuni. La solicitarea avocatului familiei, Judecătoria Ploieşti a decis prin sentinţă definitivă anularea clasării cazului şi a cerut procurorilor să refacă ancheta.

Iuliana Radu lucra la o societate din apropierea comunei prahovene Bucov, situată la ieşire din Ploieşti spre Buzău. Ultima dată, a fost văzută în viaţă în data de 8 ianuarie, ora 14.10, atunci când a ieşit pe poarta societăţii unde era angajată. De aici, traseul său era unul singur. Ar fi trebuit să ajungă în zona magazinului Dedeman şi de aici în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti, unde locuia împreună cu soţul şi fiica sa.

Femeia a fost însă găsită moartă pe Centura Ploieştiului, într-un şanţ, a doua zi de la semnalarea dispariţiei. Deşi în noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2019 a nins în Ploieşti, hainele femeii erau uscate şi nu erau acoperite de zăpadă, cum ar fi fost normal, dacă ar fi zăcut toată noaptea pe câmp. Descoperirea macabră a fost făcută de către un poliţist aflat în timpul liber. Acesta a fost cel care a şi sunat autorităţile. După efectuarea necropsiei, medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului stop cardio-respirator. În plus, analizele au evidenţiat la victimă o alcoolemie foarte mare, de 3.80.

Ancheta poliţiştilor pare să fi fost una superficială. Astfel, anchetatorii au mers pe ideea că Iuliana, aflată sub influenţa alcoolului, a căzut pe câmp, unde a şi fost găsită a doua zi.

Gheorghe Dafinescu, soţul victimei, susţine că în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale benzinăriilor aflate pe ultimul drum al Iulianei se poate vedea că aceasta s-a întâlnit cu un bărbat. Audiat, individul a mărturisit că pur şi simplu a luat-o la ocazie pentru că i s-a făcut milă de ea, dar că nu poate preciza ce s-a întâmplat cu femeia după ce a coborât din maşină, susţine Dafinescu. În plus, poliţiştii nu au putut explica valoarea foarte mare a alcoolemiei.

Nemulţumită de rezultatul cercetărilor, familia Iulianei a cerut Judecătoriei Ploieşti desfiinţarea clasării cauzei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi reluarea urmăririi penale. Marian Nuţă, avocatul familiei Iulianei, a precizat pentru ziarul ”Adevărul” că, în prezent, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

De data aceasta, procurorii au cerut audierea martorilor, de la colegi de servciu ai victimei până la angajaţi ai societăţilor comerciale aflate pe ultimul traseu al femeii, ignoraţi într-o primă fază de procurorul care s-a ocupat iniţial de caz. S-a solicitat, de asemenea, vizionarea tuturor imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. O altă suspiciune este legată de modul în care au dispărut hainele Iulianei de la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti, în condiţiile în care rudele femeii nu ştiu cine este bărbatul care s-a prezentat la morgă şi a luat lucrurile acesteia.

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.