Ploiesti

Atleţii din Ploieşti care au doborât patru recorduri naţionale, deşi nu au măcar o pistă în aer liber de antrenament

Andrei Năstăsache, Radu Ciocănescu, David Năstase şi Mihai Pîslaru, fiecare în vârstă de 16 ani, sunt un exemplu despre modul în care se face performanţă în România: cu ajutorul financiar al părinţilor, dedicaţia antrenorilor şi ambiţia personală.

Dublu-legimitaţi la categoria juniori 2 la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, cei patru au stabilit recent, în numai două săptămâni, patru recorduri naţionale, la 4X400 metri ştafetă şi 4X200 metri ştafetă, în condiţiile în care prima performanţă nu a mai fost doborâtă de 22 de ani.

Dincolo de stabilirea recordurilor naţionale, realizările lor sportive pot fi înţelese cu adevărat prin două lucruri necunoscute publicului, faptul că nu au o pistă outdoor de antrenament şi că unul dintre componenţii echipei se antrenează singur, separat, cu schemele de exerciţii transmise telefonic de antrenori, pentru că este elev la Colegiul Militar de la Breaza.

„În prima parte a săptămânii, Mihai Pîslaru se antrenează la Breaza, specificul colegiului fiind unul strict. Doar în weekend se antrenează toţi patru“, spune antrenorul celor patru sportivi, Florin Andrei. Împreună cu soţia sa, Maria Andrei, se ocupă de echipa de atleţi, fiindu-le atât antrenori cât şi familie, de foarte multe ori. „Petrecem foarte mult timp împreună, în condiţiile în care avem antrenamente de două ori pe zi, astfel că le suntem şi familie deseori. Ne dorim să devină nişte sportivi cât mai performanţi, dar şi oameni, astfel că îi încurajăm permanent să nu neglijeze şcoala“, spune Maria Andrei.

Echipa completă. De la stânga la dreapta: antrenorul Florin Andrei, Andrei Năstăsache, David Năstase, Radu Ciocănescu, Mihai Pîslaru, antrenoarea Maria Andrei. FOTO arhiva personală a echipei

De altfel, nici nu este cazul, pentru că toţi cei patru reuşesc cumva, într-un mod aproape imposibil, să ajungă dimineaţa la antrenamente, apoi să meargă la şcoală, unde învaţă la profiluri de matematică-informatică sau automatică, şi apoi iar la antrenamente, până la ora 20.30.

„Este adevărat că, uneori, avem impresia că aproape tot timpul nostru este captivat de antrenamente, dar ne place foarte mult ceea ce facem“, spune Radu Ciocănescu. „Ne simţim ca o mare familie şi venim cu drag la antrenamente. Suntem conştienţi că sportul ne dezvoltă, iar performanţele recente ne ambiţionează să lucrăm şi mai mult“, spune şi David Năstase.

Se antrenează pe holuri

Cei patru atleţi fac performanţă în condiţii de neimaginat. În Ploieşti există doar o pistă în aer liber, de alergare, la Sala Sporturilor, însă aceasta este folosită deopotrivă de oamenii obişnuiţi care fac sport, cât şi de atleţii de performanţă. „Este foarte greu să te antrenezi în astfel de condiţii pentru că ne intersectăm cu persoanele obişnuite. Marea parte a antrenamentelor o facem pe holurile Clubului Sportiv Şcolar“, explică Andrei Năstăsache. Şi, deşi fac atletism de şase ani – David numai de doi – doar din 2015 au o pistă interioară de antrenamente, la stadionul Ilie Oană.

„Sportul ar trebui susţinut mult mai mult. Echipamentul costă, încălţămintea costă. Doar o pereche de pantofi cu cuie, specială, este în jur de 400 de lei. Cu o singură pereche se antrenează, cu ea merg şi la competiţii. Nu ţine la nesfârşit. Dacă nu ar fi părinţii, probabil că ar fi imposibil să facă performanţă. Nici statul, nici sponsorii nu se implică. Avem atât de multe de făcut, nu avem timp să bătem la uşile afaceriştilor pentru a-i promova pe aceşti copii“, spune antrenoara Maria Ştefan.

„Pentru recordurile naţionale stabilite nu am primit nici o recompensă materială. La finalul concursului, am primit o «surpriză» din partea antrenorilor, câte o sumă de bani fiecare, plătită din buzunarul lor“, spune David Năstase.

Un palmares impresionant de premii al secţiei de atletism din Ploieşti. FOTO Dana Mihai

În urma celor patru recorduri naţionale, trei dintre componenţii echipei de la Ploieşti, Andrei Năstăsache, Mihai Pîslaru şi David Năstase au fost selecţionaţi în lotul naţional al României.

Mai puteţi citi

Artista care duce covoarele obişnuite la rang de artă. Obiectele din lână, realizate manual, ajung în toată lumea

FOTO Conceptul de anticafenea a ajuns şi la Ploieşti: locul unde plăteşti timpul şi posibilitatea de a-i da valoare

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.