
Patru dintre cei 11 bebelusi adusi la spitalul din Capitala se afla la terapie intensiva, iar ceilalti 7 sunt la Nefrologie.
In total, 9 copii fac dializa, iar un altul respira cu ajutorul aparatelor.
11 copii mai sunt internati in Capitala, iar 9 dintre ei fac in continuare dializa din cauza insuficientei renale.
Politistii au solicitat copii dupa foile de observatie ale copiilor din Arges internati la ‘Marie Curie’
Politistii au solicitat vineri copii ale foilor de observatie ale copiilor internati la Spitalul „Marie Curie” care prezinta acelasi diagnostic, a declarat managerul unitatii medicale Daniel Buzatu.
Potrivit acestuia, politistii vor sa discute si cu parintii copiilor pentru a vedea cum s-a ajuns la aceasta situatie.
„Au venit astazi de la Politie, au solicitat copii dupa foile de observatie pentru pacientii care au acelasi diagnostic si sa stea de vorba cu parintii sa vada cum s-a ajuns la aceasta situatie. Nu este nimic special acest lucru. Noi lucram curent cu asa ceva. Eu le voi pune la dispozitie ceea ce au solicitat„, a sustinut Daniel Buzatu.
Seful sectiei de terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie:
„Acum noi nu tratam rotavirusul, ci tratam complicatiile. Sunt mii de copii care au infectii digestive si din acesti mii de copii, doar o mica parte evolueaza catre sindrom hemolitic-uremic. El este cunoscut de foarte multa lume, de foarte mult timp, avem pacienti dintotdeauna. Ce este acum particular este numarul lor foarte mare intr-o perioada foarte scurta si locul lor de provenienta. Despre astea nu sta in puterea noastra sa investigam.
Niciunul dintre pacientii de terapie intensiva nu este intr-o stare excelenta, altfel n-ar fi in terapie intensiva.
Parintii in general au tendinta de a spune ca nu se face nimic. Nu e totdeauna chiar asa. Copiii au stat intr-un special, s-au facut analize. Nu poti trimite la Bucuresti pentru dializa toti pacientii care au diaree, sa fim seriosi. Evolutia nu are cum sa o prezica nimeni. E foarte greu de spus ca daca veneau mai repede la Bucuresti aveau o alta evolutie. Probabil ca aveau aceeasi evolutie, dar nu la Pitesti, ci la Bucuresti.
Stau in terapie intensiva cat timp viata lor este in pericol. Sunt 4 si urmeaza sa vina un al cincilea. Sindromul hemolitic-uremic, de regula, are un prognostic favorabil, insa exista un procent cu evolutie nefavorabila si deces. Este o boala care omoara. Noi ne straduim ca acest procent sa fie cat mai mic.
E. coli exista peste tot si fiecare dintre noi avem acum E. coli in organism. Se transmite prin orice, dar nu totdeauna E. coli e de vina, depinde si de gazda, de pacient. Unii fac febra 2 zile si n-au nimic, altii se prapadesc„.
Intre timp, autoritatile bat pasul pe loc. Nici Directia de Sanatate Publica Arges si nici Ministerul Sanatatii nu sunt in stare sa spuna care e cauza infectiei.
Si mai grav este faptul ca abia in al 12-lea ceas, autoritatile s-au decis sa trimita echipe de control in casele familiilor de unde provin copiii bolnavi. Iar primele rezultate de laborator vor fi gata vineri.
Niciun copil din judetul Arges nu a mai fost diagnosticat in ultimele 36 de ore cu complicatii ale bolii diareice, nemaifiind efectuate transporturi la unitati medicale din Bucuresti, au anuntat vineri reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arges.
„Mentionam ca in ultimele 24 de ore, s-au transportat doi copii la Bucuresti, un copil cu varsta de un an si o luna diagnosticat cu rotavirus la Spitalul Matei Bals si un copil cu varsta de noua luni care prezenta traumatism cranio-cerebral si sindrom febril. Restul pacientilor prezenti la unitatile sanitare din judetul Arges, in ultimele 24 de ore, se incadreaza in media zilnica specifica sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice varstei„, se precizeaza intr-un comunicat al DSP Arges.
Situatia din judetul Arges este in continuare atent monitorizata.
„In prezent se deruleaza o ancheta epidemiologica, in cadrul careia echipe formate din specialisti ai DSP recolteaza probe de la domiciliul copiilor internati in Bucuresti, din alimente si apa din retea si imbuteliata, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii inainte de aparitia simptomatologiei„, se mai arata in comunicat, potrivit unor surse citate de Stirileprotv.ro
La Spitalul „Marie Curie” au fost transferati in ultima perioada 12 copii din localitati de pe raza judetului Arges, dintre care unul a murit, iar la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” sunt internati alti trei copii, toti cu stare ameliorata, a anuntat in urma cu o zi secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Victor Strambu.
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
Facebook
LinkedIn
RSS