Ploiesti

Ce păţeşti dacă ai COVID-19 şi pleci din spital fără să anunţi

Din octombrie 2020, Ministerul Sănătăţii a decis să anuleze obligativitatea ca un pacient testat pozitiv să fie internat în spital, fără acordul lui. Acesta trebuie să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă refuză internarea.

Rectificările dese aduse la protocolul privind pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 au creat inclusiv confuzie în rândul oamenilor, iar mulţi dintre ei nu mai ştiu cum să procedeze, când se văd în spital cu testul pozitiv COVID-19 în mână.

În plus, supraaglomerarea unităţilor-suport îi determină pe mulţi să renunţe la internare, dacă starea de sănătate le permite.

Un astfel de caz s-a petrecut în Prahova. Pe 11 noiembrie 2020, Inspectoratul de Jandarmi Prahova anunţa, prin Biroul de Presă, că a depistat acasă o persoană „fugită” din spital „de pe secţia COVID”. Jandarmii care l-au căutat şi găsit pe pacientul „fugar” au sesizat organele de urmărire penală pentru că pacientul a încălcat legea, zădărnicind combaterea bolilor.

Jandarmii au găsit „fugarul” după două zile

Conform comunicatului remis presei de IJJ Prahova, jandarmii l-au găsit după două zile acasă pe pacientul plecat din spital fără acceptul medicului curant. Informarea nu face referire la modul în care bărbatul căutat de jandarmi a ajuns acasă, pe jos, cu transportul în comun sau cu autoturismul personal.

”Persoană fugită din spital de pe secţie COVID depistată de jandarmi. În data 09.11.2020, fiind internat la Spitalul Judeţean pe secţia COVID, numitul S.S. a părăsit incinta unităţii spitaliceşti fără a mai reveni. Având în vedere situaţia de fapt, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au procedat la căutarea persoanei reuşind identificarea acesteia la domiciliul din municipiul Ploieşti, în data de 11.11.2020. Cu această ocazie, s-a relaţionat cu D.S.P .Prahova pentru a dispune măsuri din punct de vedere epidemiologic şi au fost sesizate organele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Zădărnicirea combaterii bolilor – nerespectarea măsurii de spitalizare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. (1) Cod penal”, se arată în comunicatul IJJ Prahova.

Ce spune legea

Întrebat care a fost motivul pentru care jandarmii au plecat pe urmele bărbatului care a părăsit spitalul, având în vedere că nu mai este în vigoare ordinul prin care un bolnav COVID-19 trebuie să rămână internat, Liviu Coman, comandantul IJJ Prahova, a precizat că acţiunea de căutare a fost făcută în baza unei ”Informări scrise a C.J.C.C.I (Centrul Judetean de Coordonare şi Conducere a Interventiei n.r. ) Prahova către structurile de ordine publică, luni 09.11. Orele 18.30”. Acesta a precizat că articolul 19 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei le-a justificat căutările.

Articolul de lege indicat face referire inclusiv la misiuni de urmărire şi prindere a evadaţilor, dezertorilor şi a altor persoane despre care există date şi indicii temeinice că intenţionează să săvârşească sau au săvârşit infracţiuni.

Conform portalului instanţelor de judecată, în judeţul Prahova, procurorii nu au trimis în judecată niciunul dintre dosarele privind infracţiuni contra sănătăţii publice – zădărnicirea combaterii bolilor. Cele mai multe cazuri de acest fel au fost soluţionate cu clasare, pentru că procurorilor le este aproape imposibl să dovedească faptul că un bolnav de COVID-19 a îmbolnăvit o altă persoană.

Vă recomandăm să mai citiţi:

O secţie ATI din Argeş stă închisă de patru luni din lipsă de medici. „M-am zbătut peste tot, în toate felurile”

Oxigen cu porţia la spitalul suport COVID-19 din Târgu Cărbuneşti. „Facem cu rândul”

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.