Politic

Ce spune Kelemen Hunor despre moțiunea de cenzură anunțată de PNL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că, în cazul în care va fi depusă o moţiune de cenzură, iniţiatorii ar trebui să precizeze ce se întâmplă dacă aceasta va trece, ce guvern urmează şi ce program au, în caz contrar fiind vorba doar despre „o dezbatere animată în Parlament”, notează mediafax.ro

Întrebat, vineri, de corespondentul mediafax, care este punctul de vedere al UDMR legat de moţiunea de cenzură anunţată de PNL, Kelemen Hunor a răspuns că scopul unui astfel de demers este de a schimba Guvernul, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va fi doar „o dezbatere mai animată în Parlament”.

„Nu am discutat pe această temă, nu am iniţiat nicio discuţie, ştiu doar ce am citit în presă. Ei au semnăturile necesare pentru orice moţiune şi fără noi. Moţiunea de cenzură este un instrument constituţional, parlamentar şi politic. Scopul este de a schimba Guvernul, dacă nu poţi schimba Guvernul, atunci este o dezbatere mai animată în Parlament, dar nu poţi să atingi scopul, nu există o finalitate pentru care a fost gândită moţiunea de cenzură. În acest moment eu nu văd că ar exista majoritate, dar nu pot să ştiu ce discuţii sunt între PNL şi celelalte formaţiuni politice din Parlament. Eu cred că dacă va fi o moţiune de cenzură, dacă va exista o gândire în acest sens, atunci ar trebui să spună cel care propune aşa ceva ce urmează a doua zi dacă pică Guvernul, ce Guvern va fi, ce program de guvernare. Dacă vrem să abordăm foarte serios şi să ne gândim la şansele unei moţiuni de cenzură, sunt necesare şi alte elemente decât un anunţ”, a afirmat Kelemen.

El a spus că nu ştie care va fi tema moţiunii de cenzură şi cum va arăta aceasta, astfel încât nu poate să spună dacă UDMR va spriji sau nu un asemenea demers.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga anunţau că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşarea anticipatelor.

Gorghiu spunea că în cursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie va fi depusă o moţiune de cenzură, însă tema şi data depunerii acesteia vor fi stabilite după ce programul de guvernare va fi finalizat.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.