Ploiesti

Cele mai frumoase lacuri de pescuit. Paltinu, marea din munţi cu peşti „cât o maşină“

În multitudinea de bălţi de pescuit răspândite pe harta Prahovei, lacurile naturale rămân destinaţii „de suflet“ pentru împătimiţi.

Unul dintre ele este lacul Paltinu, un lac de acumulare format după ridicarea barajului Paltinu, în 1971. Lacul este localizat pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, DJ102 I, deseori în stare precară după episoadele de iarnă grea sau ploi. Ţineţi drept spre următoarea destinaţie, pe frumosul culoar flancat de râul Doftana şi de păduri care toamna se fac arămii: barajul şi lacul de acumulare Paltinu.

Zona este o mică „mare în munţi“, iar barajul unul din cele mai frumoase din România, cu o înălţime de 108 metri şi o lungime de alţi 455.

Scăldatul în lac este interzis, din cauza curenţilor foarte puternici, iar pescuitul este permis doar în zone special amenajate, dar chiar şi câteva ore la iarbă verde pe malurile acestuia sunt ca un popas pe o gură de rai.

Dacă v-aţi propus să pescuiţi, trebuie să urmaţi cu stricteţe regulile locului. Taxa de pescuit, de 40 de lei pentru 12 ore se încasează doar de către paznicul lacului şi numai în baza permisului de pescuit. Există şi posibilitatea de campare, se poate pescuit din barcă, iar dacă aţi uitat ceva acasă găsiţi un magazin specializat.

Puteţi folosi două undiţe, iar cantitatea de peşte reţinută nu poate depăşi 5 kilograme.

Printre speciile de peşti pe care le puteţi „vâna“ în apele lacului se numără crap, caras, şalău, biban, clean, plătică şi ştiucă, specificul locului fiind peştii răpitori.

Lacul este format pe barajul de acumulare Paltinu. FOTO Adevărul

Iubitorii de legende trebuie să aplece urechea şi la poveştile localnicilor, care sunt convinşi că în apele lacului înoată peşti mari „cât o maşină“. De asemenea, cine se aventurează până în mijlocul lacului cu barca va fi prins într-un vârtej de neoprit care îi va trage în adâncuri.

Chiar şi pescarii, profesionişti sau nu, spun că în lac se află mai multe specii de peşte de talie mare, în special fitofagi, care ajung să capete dimensiuni impresionante, la maturitate, depăşind uneori un metru şi jumătate lungime şi 100 de kilograme în greutate.

Localnicii au perpetuat şi legenda unui monstru uriaş, mare, negru, lucios şi lung care trăieşte în lacul de acumulare de la Paltinu.

Vă mai recomandăm

FOTO Cele mai frumoase lacuri de pescuit din Maramureş. Maramureşul nu duce lipsă de pescari. Fie că aceştia aleg să pescuiască pe râurile din judeţ, fie aleg să plătească o taxă şi să pescuiască într-un cadru organizat, important este că au de unde aleg. Fiecare pescar are lacul său preferat. Fiecare are o plăcere pentru un peşte anume.

Călăraşi: Cele mai frumoase lacuri de pescuit. Săruleşti sau „Big fish Mecca”, balta celebră unde se prind crapi-gigant. Ascunsă în inima Văii Mostiştei, comuna Săruleşti din Călăraşi are în apropiere un lac ale cărui adâncuri sunt populate de crapi-gigant. Lacul Săruleşti, unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, atrage anual sute de pescari din toate colţurile lumii, dornici să vadă cu ochii lor grozăvia.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.