International

Cercetătorii confirmă descoperirea unui nou virus care se transmiterea de la om la om în Bolivia. Care sunt simptomele infecţiei

 

Cercetătorii confirmă descoperirea unui nou virus care se transmiterea de la om la om în Bolivia. Care sunt simptomele infecţiei

  • Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite au descoperit un nou virus în Bolivia.
  • Virusul se transmite de la om la om şi provoacă febră hemoragică.
  • Virusul aparţine unei familii de viruşi care include şi Ebola.
Cercetătorii de la Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au descoperit un virus rar în Bolivia, care se transmite de la om la om şi provoacă febră hemoragică. Virusul aparţine unei familii de viruşi care include şi Ebola, relatează The Guardian.
Oamenii de ştiinţă lucrează pentru a identifica noi ameninţări virale pentru omenire, chiar dacă ţările din întreaga lume luptă împotriva unui nou val de focare de Covid-19.
Oamenii de ştiinţă au spus că în 2019, doi pacienţi au transmis virusul către trei lucrători din domeniul sănătăţii din La Paz. Unul dintre pacienţi şi doi lucrători medicali au murit, ulterior. Până acum, doar o mică epidemie a acestui virus periculos a fost documentat, în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004.
„Munca noastră a confirmat faptul că un medic rezident, un medic de ambulanţă şi un gastroenterolog au contractat virusul după ce s-au întâlnit cu pacienţi infectaţi,” a declarat Caitlin Cossaboom, un epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni şi patologii a CDC. ”Doi dintre lucrătorii din domeniul sănătăţii au murit mai târziu. Credem acum că multe fluide corporale pot transmite virusul”.
Se crede că virusul este purtat de şobolani, care la rândul lor ar fi putut să-l transmită oamenilor. În general, viruşii răspândiţi prin fluidele corporale sunt mai uşor de controlat decât virusurile respiratorii, cum ar fi Covid-19.
Cossaboom a spus că pacienţii cu noul virus au suferit febră, dureri abdominale, vărsături, sângerări ale gingiilor, erupţii cutanate şi durere în spatele ochilor. Deoarece nu există medicamente specifice pentru boală, pacienţii primesc doar îngrijire de susţinere, cum ar fi lichidele intravenoase.
„Am izolat virusul şi ne aşteptam să găsim o boală mai frecventă, dar datele secvenţei au indicat virusul Chapare”, a spus Maria Morales-Betoulle, patolog la CDC. „Am fost cu adevărat surprinşi”.
Descoperirile au fost prezentate luni la reuniunea anuală a Societăţii Americane de Medicină şi Igienă Tropicală (ASTMH).
Cercetătorii au precizat că este posibil ca virusul să fi circulat de câţiva ani nedetectat, deoarece ar putea fi uşor diagnosticat greşit şi confundat cu febra Dengue, un virus cu simptome similare. Oamenii de ştiinţă au spus că trebuie să continue să studieze virusul pentru a înţelege capacitatea acestuia de a provoca focare.
Oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice şi să dezvolte rapid un test pentru acest virus
„Cu toate că există încă multe lucruri care rămân necunoscute despre virusul Chapare, este lăudabil cât de repede această echipă a reuşit să dezvolte un test de diagnostic, să confirme transmiterea de la om la om şi să descopere dovezi preliminare ale virusului la rozătoare”, a declarat preşedintele ASTMH, dr. Joel Breman.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

International
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din International

Poliţia din Noua Zeelandă a introdus hijabul în uniforma sa

redactie17/11/2020

Coronavirus. Washington a aprobat distribuirea testului rapid pentru uz individual

redactie17/11/2020

Bitcoin se apropie de 18.000 de dolari

redactie17/11/2020

Marea Britanie interzice vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină începând din 2030. Anunţul făcut de Boris Johnson

redactie17/11/2020

COVID-19 în lume, 18 noiembrie. După Slovacia o nouă ţară din UE anunţă o testare masivă a populaţiei

redactie17/11/2020

Trump l-a concediat pe şeful Agenţiei pentru securitate cibernetică, după ce l-a contrazis în legătură cu fraudarea votului

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.