Editorial

Chinezii mută o fabrică de electrocasnice din Franţa în Prahova, la Allianso Business Park şi angajează 700 de persoane

Cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China şi unul dintre cei mai mari producători pe această nişă din lume, vor să desfiinţeze fabrica de cuptoare Rosières din Franţa şi să deschidă o alta în Prahova, la Allianso Business Park.

Chinezii de la Haier pregătesc în România o fabrică de frigidere, pe o suprafaţă de 10 hectare din parcul industrial Allianso din comuna Ariceştii Rahtivani (Prahova), unde au promis o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro şi peste 700 de noi locuri de muncă.
Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor. Acum, decizia conglomeratului chinez este ca tot atunci, în 2021, să oprească liniile de asamblare a cuptoarelor Rosières din comuna Lunery, departamentul francez Cher, şi să mute fabricarea în România, notează publicaţia, precizând că cei 72 de angajaţi din Franţa vor fi concediaţi.
În primăvara acestui an, primarul comunei Ariceştii Rahtivani spunea că amprenta la sol a halelor va fi de 6 ha.
„Un consorţiu din China a decis să facă o investiţie pe o suprafaţă de 100 de mii de metri pătraţi, asta înseamnă 10 hectare, unde vor construi hale pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând a dezvolta aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Alexandru Cristea, primarul localităţii Ariceştii Rahtivani.
Edilul susţinea că pe chinezi i-a atras comuna Ariceştii Rahtivani pentru că în zonă „există magistrală de gaz, există energie electrică, există reţea de apă, apropierea foarte mare de Bucureşti, dar ceea ce a contat în mod decisiv a fost şi faptul că în judeţul Prahova există o puternică tradiţie muncitorească”.
Fabrica din Franţa are o tradiţie de peste 100 de ani, fiind cumpărată de Haier anul trecut.
Fabrica Rosières a fost înfiinţată în Lunery începând cu 1869, când marca a fost creată de Jules Roussel şi specializată în aparate de gătit în 1877, continuând ideea marchizului de Boissy din 1836 când au fost turnate primele cuptoare de gătit.

 

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Editorial

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Editorial

Ziua-Educatiei-2017_7cf87

Luni, 5 octombrie, de Ziua Educației, elevii din Prahova nu fac cursuri

Stirile PH29/09/2020
646x404

Povestea lui George Stroilescu,  pompierul de onoare al anului 2020: „Singurătatea este cea mai rea boală. Mai grea decât cancerul”

redactie21/09/2020
curs-3

Euro ajunge la un nou maxim istoric. Care este explicația BNR

Stirile PH04/09/2020
coral

Coral Impex anunță lucrări de dezinsecție în Ploiești în perioada 9-22 septembrie

Stirile PH03/09/2020
sectii-de-votare-696x438

Vineri, 28 august, începe campania electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale ce se vor avea loc în data de 27 septembrie 2020

Stirile PH27/08/2020
masina-de-ridicat-autoturismele-parcate-neregulamentar-696x522

Mașinile parcate neregulamentar în Ploiești vor fi ridicate

Stirile PH26/08/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.