Ploiesti

Cine este asistentul medical angajat la CSM Ploieşti acuzat că pipăie junioarele la duşuri. „I-a solicitat sportivei de 12 ani să vină la recuperare în chiloţi tanga“

Asistentul medical incriminat se numeşte Viorel Dohotaru, în vârstă de 65 de ani şi colaborează cu CSM Ploieşti din 2009.

Până să ajungă să lucreze cu sportivele legitimate la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, Viorel Dohotaru a fost asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. După ce a ieşit la pensie, asistentul a fost cooptat în echipa de preparatori a clubului sportiv, instituţie aflată în subordinea Primăriei Ploieşti.

Primele acuzaţii împotriva lui Nea Dochi, aşa cum este cunoscut la club, au apărut în luna august a acestui an. Bărbatul a fost surprins de una dintre antrenoare în vestiarul unde se schimbau fetele. Antrenoarei i s-a părut nejustificată prezenţa unui bărbat, fie el şi asistent medical, în locul unde sportivele minore se dezbrăcau, astfel că a decis să-l reclame la conducerea clubului.

”O altă situaţie ciudată a fost relatată de sportiva mea…, căreia, accidentată la ghenunchi, i s-a solicitat de către domnul Dohotaru să vină la recuperare după duş, în chiloţi tanga (fata având vârsta de 12 ani) şi nu în chiloţi normali. Nu am înţeles de ce, pentru recuperare la genunchi, trebuie să porţi chiloţi tanga şi nu sport”, scrie antrenoarea în plângerea înaintată conducerii clubului sportiv.

Geta Opincaru susţine în acelaşi document că, atunci când i-a povestit cele întâmplate antrenorului care se ocupa de o altă echipă de fete, acesta i-a spus că ”pentru el este ceva normal, argumentatând că domnul Dohotaru le-a crescut, iar vârsta dumnealui nu reprezintă un pericol pentru nişte fete de 12, 13, 14 ani”, relatează antrenoarea în reclamaţie.

I s-a solicitat de către domnul Dohotaru să vină la recuperare după duş, în chiloţi tanga (fata având vârsta de 12 ani) şi nu în chiloţi normali. Nu am înţeles de ce, pentru recuperare la genunchi, trebuie să porţi chiloţi tanga şi nu sport

Plângerea a fost înaintată directoroului CSM în data de 20 septembrie 2019, dar totul a avut o întorsătură neaşteptată.

Părinţii au insistat ca Nea Dochi să însoţească fetele la competiţii

Cristian Nica, directorul CSM, a hotărât să-i interzică asistentului medical acuzat să mai însoţească echipa de junioare la competiţii şi în cantonament, însă a avut parte de reacţii de nemulţumire din partea părinţilor. Aceştia au semnat ca Viorel Dohotaru să se îngrijească de sportive în continuare, în ciuda acuzaţiilor extrem de grave.

La doar câteva săptămâni de la prima plângere împotriva preparatorului medical al CSM Ploieşti, o sporitvă în vârstă de 13 ani, legitimată la club, în echipa de junioare, a decis să rupă tăcerea. Ea a povestit pentru un ziarulincomod.ro la ce umilinţe a fost supusă de asistentul medical doar pentru că a refuzat să se dezbrace de faţă cu acesta în vestiar.

Fetiţa a relatat că ar fi fost forţată de asistentul medical al echipei să facă duş, fiind ameninţată că, dacă nu respect cerinţele, nu va mai juca în acea echipă. Aceasta spune că a intrat în baie, în lenjerie intimă şi acoperită cu un prosop, iar asistentul medical ar fi venit peste ea să verifice dacă face duş. Când fetiţa a refuzat din nou să se dezbrace de faţă cu asistentul medical, bărbatul ar fi cerut celorlalte fete să tragă prosopul de pe ea. Asistentul medical a ajuns până acolo încât le cerea sportivelor să poarte chiloţi tanga pentru a le face masaj mai bine, spune sportiva, şi chiar le controla pe adolescente cu mână în zona intimă, sub pretextul că verifică dacă sunt în perioada de menstruaţie.

le spunea să le şteargă şi le controla dacă le-a venit menstruaţia. De faţă cu mine, le punea pe acel pat, le dădea pantalonii puţin mai jos şi le băga mâna la chiloţi şi le apăsa. (…) Nea Dochi a cerut tuturor fetelor să purtăm chiloţi tanga ca să ne poată face masaj

”Eu stăteam cu prosopul pe mine şi i-am spus că nu vreau să fac duş pentru că nici acasă nu mă dezbrac de faţă cu mama. (…) Fetele s-au dezbrăcat în vestiar, de faţă cu nea Dochi şi au intrat în duş. După ce au terminat, nea Dochi a început să le şteargă pe corp, le-a împachetat lucrurile, le-a băgat în ghizdane. Aceste faze au continuat la sala Olimpia, când nea Dochi le-a spus să le facă masaj, le apuca de corp, de fese, spunând că ăsta este masajul pe care trebuie să-l facă. Intra peste ele în duş, le spunea să le şteargă şi le controla dacă le-a venit menstruaţia. De faţă cu mine, le punea pe acel pat, le dădea pantalonii puţin mai jos şi le băga mâna la chiloţi şi le apăsa. (…) Nea Dochi a cerut tuturor fetelor să purtăm chiloţi tanga ca să ne poată face masaj”, a povestit pentru zioarulincomod.ro, una dintre junioarele de la CSM Ploieşti.

Fata de 13 ani nu este singura sportivă care şi-a reclamat preparatorul medical de la clubul unde este legitimată. Cristian Nica, directorul CSM, a precizat că în urmă cu trei zile, o fostă sportivă a aceluiaşi club a depus şi ea o plângere în care reclamă comportamentul nepotrivit al asistentului medical.

O a doua sportivă aduce acuzaţii similare la adresa asistentului

”Este înfiorător ce scrie acolo, nu pot să vă spun pentru că trebuie să existe puţină decenţă. Este îngrijorător ceea ce povesteşte acolo. Cu fata am vorbit, i-am promis că nu o să-I divulge numele, dar în faţa organelor de anchetă va trebui să o fac. Este mai mult decât povesteşte fetiţa aceea (prima sportivă care a decis să rupă tăcerea n.r.)”, a declarat pentru ”Adevărul”, directorul CSM Ploieşti.

Cristian Nica a precizat că, dat fiind aceste acuze care se înmulţesc de la o zi la alta, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a decis să nu mai prelungească contractul cu Viorel Dohotaru.

”În momentul acesta nu mai este la mine la club. Îl anunţ că nu îi voi mai prelungi contractul. O să facem o comisie şi îl voi anunţa în mod oficial”, a precizat Nica.

Dealtfel, informaţia a fost confirmată printr-un comunicat de presă remis de CSM în cursul zilei de luni, 30 septembrie. Totuşi, CSM anunţă ca nu va renunţa definitiv la serviciile lui Viorel Dohotaru, care ar putea fi din nou solicitat să intervină doar în cazul competiţiilor oficiale, nu şi la antrenamente.

Conducerea CSM renunţă la colabroarea cu Nea Dochi, dar nu de tot

”Având în vedere informaţiile prezentate în media românească privind comportamentul unui colaborator al CSM Ploieşti care ar fi agresat sexual sportivele minore în vestiar, facem următoarele precizări:

– Situaţia asistentului medical Viorel Dohotaru a fost prezentată Comitetului de Coordonare al CSM Ploieşti la începutul lunii septembrie.

– Comitetul de Coordonare a decis să îi interzică accesul lui Viorel Dohotaru la antrenamentele grupelor de handbal fete şi să se apeleze la serviciile sale ca asistent medical doar la competiţiile oficiale şi doar în situaţia în care nu există un alt cadru medical disponibil”, se arată în comunicatul CSM Ploieşti publicat pe site-ul oficial al clubului.

Poliţia, în schimb, a decis să deschidă un dosar penal pentru agresiune sexuală. Dealtfel în cursul zilei de luni, părţile implicate în acest scandal fără precedent la nivelul CSM Ploieşti, au fost chemate pentru a da declaraţii cu privire la atitudinea nepotrivită a asistentului medical. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, luni au fost audiaţi atât părinţii fetelor, cât şi antrenorii lor.

Viorel Dohotaru, asistentul incriminat, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.