Politic

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

În cei 4 ani în Parlament, USR a reușit doar să se evidențieze prin gesturi obscene, proteste, scandaluri cu alți parlamentari și legi adoptate doar pentru companii. Useriștii ar putea spune că nu au avut majoritatea și au stat în opoziție, dar scuza aceasta nu-i ajută, deoarece au găsit voturi pentru legile care ajută companiile.

Cel mai grobian comportament l-a avut Cristian Ghinea, fost deputat USR care a fugit imediat în Parlamentul European pe mai mulți bani, unde nu-l deranjează nimeni. Cristian Ghinea le-a arătat degetul mijlociu celorlalți parlamentari prezenți la ședință (video aici). Camera Deputaților nu l-a sancționat niciodată pe Ghinea pentru acest gest obscen și a permis continuarea circului.

USR este partidul care a transformat Parlamentul României într-un circ penibil, nici măcar amuzant, în care „M***” a devenit slogan electoral. Încă din prima lună de mandat, USR a trecut la proteste în Parlament față de deciziile majorității PSD-ALDE, deși oricum protestul lor nu schimba nimic.

Conduși de Nicușor Dan, cel care trei ani mai târziu se plângea de protestul lui Aurelian Bădulescu, useriștii strigau în Parlament „hoții, hoții” și fluierau ca pe stadion (video aici). Cine are puțin respect pentru ceea ce reprezintă Parlamentul în statul român și, mai ales, puțin respect pentru politică știe că un astfel de comportament nu-și are locul printre parlamentari, ci în stradă. La momentul respectiv, alături de useriști au venit și parlamentarii PNL, conduși chiar de Raluca Turcan.

În 2017, USR-ul boicota conferința de presă a lui Florin Iordache în Parlament, la biroul PSD. În acea perioadă, Florin Iordache era ministrul Justiției și pregătea ordonanțele pentru modificarea Codului Penal.

Protestele USR în Parlament (sau mai exact circul USR în Parlament) au continuat și în 2018 cu aceeași intensitate. Parlamentarii useriști veneau la ședințe îmbrăcați cu tricouri albe cu proiectul „Fără penali”. În 2020, când a venit vorba să se voteze proiectul „fără penali” la Senat, useriștii nici nu s-au prezentat la ședință, refuzând să intre în sală.

La moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, în 2018, useriștii au organizat un alt protest și au strigat „rușine” în Parlament, în momentul votului. Cătălin Drulă, deputat USR și protejatul lui Dan Barna, spunea despre pesediști că ar fi „ticăloși”, un limbaj complet nepotrivit pentru un parlamentar. „Acești ticăloși se pregătesc să pună pe butuci economia României”, scria Drulă pe Facebook. În realitate, economia României a crescut și în 2018, și în 2019, deci totul a fost doar manipularea USR.

Parlamentarii USR se promovează, în această campanie electorală, doar cu câteva realizări pentru companii. Nu au venit cu proiecte de lege care să crească nivelul de trai al cetățenilor într-o țară săracă, ci au gândit legi pentru companii. Proiectul lor privind „DNA-ul pădurilor” (o instituție oricum inutilă) a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională a României.

USR a făcut imposibil consensul politic și negocierea de care România avea mare nevoie mai ales în perioada pandemiei. „Războiul de gherilă” practicat în Parlament nu i-a ajutat nici să crească în ochii electoratului, nici să-și treacă proiecte importante. USR a dus strada în Parlament și a pornit un circ care a politizat excesiv de mult întreaga societate, făcând-o tot mai divizată. Pandemia coronavirus ne-a găsit într-un război, ceea ce a îngreunat atât procesul privind măsurile de protecție, cât și modificarea sau aplicarea unor legi esențiale în astfel de crize.

Nu în ultimul rând, parlamentarii USR au refuzat de fiecare dată să-și asume responsabilitate în fața unor crize politice sau sanitare. USR a refuzat să intre la guvernare după căderea guvernului Dăncilă spunându-ne, prin vocea lui Dan Barna, că „ieșirea din criză nu e mandatul USR”.Useriștii sunt parlamentari care au știut mereu să înjure, să arate degetul mijlociu, să critice, dar nu au venit niciodată cu vreo soluție pentru a rezolva problemele din România. În timpul pandemiei coronavirus nu s-au văzut deloc și nici nu s-au luptat să intre la guvernare pentru a salva viețile cetățenilor români. Mult mai importante erau voturile, dar nici acolo nu par să se descurce foarte bine.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

Primarul Capitalei, despre luminițele de sărbători: Dacă tot s-au pus, o să le aprindem

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.