Politic

Condamnat în două dosare penale pentru corupție, Adrian Năstase sare la gâtul lui Iohannis după ce a rămas fără decorație

Fstul premier Adrian Năstase, condamnat de două ori la închisoare cu executare pentru fapte de corupție și căruia președintele Klaus Iohannis i-a retras decorația, se compară cu fostul lider al Partidului Național-Țărănesc Iuliu Maniu, deținut politic și decedat în închisoarea Sighet.

„Mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu după condamnarea sa”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său.

Fostul premier a reacționat pe blogul său, calificându-l pe Iohannis „un personaj ipocrit și penibil”. El îl atacă pe Klaus Iohannis și susține că acesta nu a înțeles că- are o a doua șansă de a fi, cu adevărat, presedintele tuturor românilor, alegând „să fie doar presedintele liberalilor (bănuiesc, asa cum ii cunosc, că doar al unora dintre ei) și al unor talibani care i se adresează cu formula „domnule fanfaron””.

„Cum poate fi calificat gestul său de a mă invita la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei Nationale, pentru ca, după două zile, la intrebarea „naivă” a unei ziariste, să anunțe că-mi va retrage o decoratie, acordată in urmă cu 17 ani, pentru anumite fapte și într-un anumit context? Și în ziua în care l-a decorat pe ambasadorul Klemm, la plecarea din tară, probabil pentru felul în care s-a comportat acesta în calitate de guvernator pentru România. Încercând, pe de altă parte, să mă umilească, punându-mă pe acelasi plan cu Laszlo Tokes, căruia, de asemenea, i-a retras decorația„, susține Adrian Năstase.

El mai spune că decorația din urmă cu 17 ani i-a fost acordată pentru unele merite, iar „condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare”.

A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poti să le dai relevanță, este o mârsăvie politică. Cu atât mai mult, cu cât Iohannis nu a avut o „revelatie divină”, descoperind textul de lege si hotărând să retragă decoratia TUTUROR celor condamnati. Decretul publicat arată o abordare selectivă si evident politică. În plus, dacă o condamnare POATE fi baza pentru retragerea unei decoratii, această retragere se poate face si după 3, 5, 7 mandate prezidentiale? Si după 20 de ani?”, mai susține Adrian Năstase.

Fostul lider al PSD, condamnat de două ori la închisoare pentru corupție, se compară cu fostul lider țărănist Iuliu Maniu, deținut politic și decedat în închisoarea Sighet: „Mă vor înjura unii, dar mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”.

Încercarea de a rescrie trecutul a fost descrisă de Orwell și a fost practicată de regimurile totalitare. Nu pentru o lungă perioadă…”, adaugă Năstase.

Adrian Năstase, condamnat în două dosare penale pentru corupție

În iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în procesul “Trofeul Calității”, devenind astfel primul premier post-decembrist condamnat la închisoare cu executare. El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate în 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea sa de eliberare condiţionată.

În ianuarie 2014, Adrian Nastase a primit a doua condamnare definitivă – patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, în care a fost acuzat că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Fostul premier a fost eliberat condiționat din închisoare în 21 august 2014, după ce pedepsele au fost contopite. El a stat în penitenciar 500 de zile și a fost eliberat pe motiv că a executat puțin peste o treime din pedeapsa stabilită în urma contopirii pedepselor.

Adrian Năstase a fost decorat în 2002, când era prim-ministru, de către președintele de atunci Ion Iliescu. Năstase a primit Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Mare Cruce „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării”.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.