Politic

Cristian Diaconescu, despre derapajul lui Dan Barna: Într-un astfel de moment ai nevoie de coeziune. E inacceptabil să pui partidul înaintea națiunii

Analistul politic Cristian Diaconescu a precizat – referindu-se la controversata declarație a lui Dan Barna, potrivit căreia tragedia de la Caracal nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost el președintele României -, că niciun politician de unul singur nu poate lua țara în spate și că în astfel de momente este nevoie de coeziune, de cooperare. Analistul a mai spus că oricine care ar pune partidul înaintea națiunii, ar avea un comportament inacceptabil.

Un om de unul singur poate avea voință politică, poate pretinde, poate cere socoteală celor care s-au înscris fine într-un program politic, fie într-unul administrativ și nu îl duc la bun sfârșit, dar el nu poate lua singur țara în spate. Aici chestiunea în opinia mea este în egală măsură simplă din punct de vedere politic, dar pe de altă parte cred că ar trebui bine înțeles mai ales de partidele care nu își propun candidați la președinție pentru ca respectivii să ajungă președinți. Își propun candidați la președinție pentru a rămâne la un anumit nivel de expunere politică în perspectiva alegerilor locale și parlamentare. Poate că în prezent ar trebui ca șefilor de partide politice să li se comunice faptul că tensiunea în societatea românească este la nivele extrem de înalte.

Într-un astfel de moment ai nevoie de coeziune, ai nevoie de unitate. Din această perspectivă ideea de a-ți profila întâi partidul și după aceea națiunea mi se pare de neînțeles și inacceptabil. Orice fel de măsuri într-o formă sau alta pentru a deveni efective se pot realiza cel mai eficient prin Parlament. În acest moment, majoritatea în Parlament este asigurată de exact cei care distrug România. Nu va lua nimeni 51%, nici Dan Barna cu USR, nici PNL. Deci ideea de coaliție, de cooperare trebuie să prevaleze”, a precizat analistul pentru PSNews.ro.

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din finalul anului, a susținut că probabil ar fi avut o reacţie mai rapidă în cazul tragediei din Caracal, dacă ar fi fost președinte, și ar fi convocat cu o viteză mai mare Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…) Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”, a spus Dan Barna, miercuri seara, la TVR.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.