Ploiesti

Cu cât se vinde pe internet celebrul peşte din sticlă din comunism. Piaţa online a obiectelor de odinioară a explodat

Bibelourile din porţelan, produse la Curtea de Argeş în frunte cu nelipsitul peşte din sticlă, telefoanele vechi cu disc, produsele de papetărie ”Made in China” sau jucăriile româneşti au devenit obiecte de colecţie, căutate din ce în ce mai mult de colecţionari sau nostalgici.

Piaţa vechiturilor din România este tot mai mult în căutarea obiectelor, marcă a anilor comunismului, pentru care părinţii noştri stăteau ore la cozi sau îşi foloseau influenţa pentru a face rost de ele de la şefele de magazin care le vindeau ”pe sub mână”.

Jucăriile şi obiectele de papetărie produse în China, în special cunoscutele ascuţitori din porţelan, un ”must have” al elevului din anii 80, se vând pe site-uri de specialitate la preţuri deocamdată modice. De exemplu, o ascuţitoare chinezească din porţelan, dacă este în stare funcţională şi nu este ciobită, se vinde acum cu 30 de lei. Figurinele dintr-o serie pot ajunge la câteva sute de lei, dacă sunt frumos păstrate.

Jucăriile din plastic, de la căluţul cu roţi până la păpuşile cu cap supradimensionat, din cauciuc sunt la mare căutare acum. Preţul variază de la câteva zeci de lei până la 150 de lei, în funcţie de vechime, stare şi de numărul produselor existente pe piaţă. Printre cele mai căutate pluşuri sunt căţeii cu cap mobil pe care îi vedeam în urmă cu 30 de ani, în interiorul bătrânelor Dacii, în spate, la lunetă.

Bibelourile din porţelan, decorul copilăriei celor care au în prezent peste 40 de ani, sunt şi ele solicitate de colecţionari. Căluţul cambrat, balerina, pescarul, căţeluşul cu o ureche ridicată, bătrânul beţiv, obiecte decorative nelipsite din vitrinele româncelor în anii de dinainte de Revoluţie, se vând acum cu preţuri pornind de la 50 de lei în sus.

Vedeta acestei categorii este celebrul peşte din sticlă colorată, al cărui loc era aproape fără excepţie pe televizor. Dacă mai aveţi norocul să-l găsiţi disponibil pe site-urile care vând vechituri, preţul acestuia porneşte de la 150 de lei.

FOTO captură magazin.palatulvechiturilor.ro

Nu doar bibelourile şi jucăriile sunt solicitate de nostalgici. Bătrânul telefon cu disct se vinde cu 50 de lei acum. Din păcate a devenit şi el doar un ”bibelou” pentru că nu mai poate fi folosit în sistem digital.

FOTO captură magazin.palatulvechiturilor.ro

În topul produselor comuniste căutate de colecţionari se află şi afişele care anunţau spectacole la teatrele româneşti. Preţul unui astfel de afiş porneşte de la 50 de lei şi poate ajunge la câteva sute de lei în funcţie de vechimea lui şi de starea în care a fost păstrat.

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.