Politic

Cum a ajuns Unirea Principatelor să-i coste pe clujeni de trei ori mai mult decât în urmă cu doi ani

Clujul sărbătoreşte şi în acest an cu mare fast Unirea Principatelor Române, iar Primăria Cluj-Napoca a alocat, în acest sens, 200.000 de lei pentru manifestările prilejuite de eveniment.

Suma cheltuită în acest an este aproape de trei ori mai mari faţă de cea alocată în 2018, anul Centenarului, când municipalitatea a pus la bătaie 75.000 de lei. Potrivit referatului publicat acum doi ani pe pagina oficială de internet a Primăriei Cluj-Napoca, atunci au fost alocaţi 55.000 de lei pentru onorariul artiştilor, iar costurile pentru scenă, sonorizare şi lumini au ajuns la 10.000 de lei. Alţi 5.000 de lei, diferenţa până la cei 75.000 de lei, au fost folosiţi pentru promovarea evenimentului, scrie adevarul.ro.

Doi ani mai târziu, sumele cheltuite în acest sens aproape s-au triplat. Potrivit noului referat postat pe pagina Primăriei Cluj-Napoca, între timp onorariul artiştilor, majoritatea cântăreţi de muzică populară, a crescut de la 55.000 de lei, la 115.000 în acest an. Cheltuielile cu scena, sonorizarea şi luminile au ajuns să coste aproape triplu, sfidând până şi inflaţia galopantă cu care s-a confruntat România în ultimii doi ani. Aşa s-a ajuns de la suma de 10.000 de lei, alocată în 2018, la 25.000 de lei, adică de două ori şi jumătate mai mulţi bani pentru scenă şi sonorizare. În plus, în seara zilei de 24 ianuarie 2020, va avea loc un foc de artificii pentru care au fost plătiţi 55.000 de lei.

Singura sumă rămasă neschimbată a fost cea alocată pentru promovare. La fel ca în urmă cu doi ani, municipalitatea a cheltuit doar 5.000 de lei în acest sens, dovadă că în anumite cazuri cheltuielile pot fi ţinute sub control.

ARTIFICII, MUZICĂ FOLK ŞI POPULARĂ DE ZIUA „MICII UNIRI”

Manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor au început la Cluj cu o slujbă religioasă în faţa bustului lui Alexandru Ioan Cuza şi cu depuneri de coroane de flori din partea mai multor instituţii ale statului. Apoi, mai mulţi politicieni, printre care ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi primarul Emil Boc, secondat de Mitropolitul Andrei Andreicuţ, s-au prins în Hora Unirii, alături de mai mulţi cântăreţi de muzică populară şi de alte câteva persoane.

Totodată, noul prefect, Mircea Abrudean, a citit mulţimii mesajul premierului Ludovic Orban, în timp ce primarul Emil Boc a amintit evenimentele care au avut loc în urmă cu exact 161 de ani şi care au dus la Unirea Principatelor Române.

În continuarea programului, în Piaţa Unirii a început un concert folcloric la care vor participa Ansamblul Folcloric Crăişorul, Ioan Berci, Sava Negrean Brudaşcu, Mariana Sfechiş, Ioana Şteţco, Maria Golban Şomlea, Lucia Potra, Ana Ilca Mureşan, Marius Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric Mărţişorul, Aurel Tămaş şi Orchestra Regal Transilvan. De la ora 19.00 este programat concertul lui Mircea Vintilă, după care la ora 20.00 va avea loc un spectacol de artificii în Piaţa Avram Iancu.

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.