Ploiesti

Cum ameninţă un afacerist influent pădurarii încăpăţânaţi: „Daţi cu marca ziua şi noaptea. Dacă nu, înfund puşcăria cu voi toţi!“

Cunoscut mai degrabă după porecla Şomeru’ din Comarnic, afaceristul a făcut ani de zile presiuni asupra pădurarilor şi poliţiştilor din zona Sinaia – Valea Doftanei. Prin ameninţări repetate, Vlad Constantin a încercat să-i determine pe reprezentanţii Ocolului Silvic să nu vadă ilegalităţile pe care societăţile coordonate de omul de afaceri le făceau în domeniul afacerilor cu lemn.

Timp de doi ani de zile, atât pădurarii din Sinaia şi Valea Doftanei, dar şi poliţiştii şi un primar din zonă au fost ţintele controversatului afacerist. Şomeru’ a avut atât de mult tupeu încât şi-a permis să intre în biroul şefului Ocolului Silvic Sinaia şi să-l agreseze de faţă cu alţi angajaţi. Scopul acestor ameninţări era să ţină departe de firmele sale orice fel de control pe care Poliţia sau Garda Forestieră ar fi putut să îl facă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova îl descriu în rechizitoriu pe Şomeru drept un om care a reuşit să-şi facă o imagine la nivelul judeţului de om influent cu relaţii sus puse. Mai mult, el este autorul unor denunţuri în urma cărora o serie de personalităţi din Prahova, poliţişti şi oameni de afaceri au fost inculpaţi în dosare de corupţie. Acesta era unul dintre motivele pentru care Vlad Constantin era considerat un om cu care nu este bine să te pui rău. Ca să-şi contureze şi mai mult de portretul de om influent, afaceristul din Comarnic făcea investigaţii pe cont propriu, se folosea de aparatură audio-video pentru a fila posibilii adversari. În plus, nu făcea din asta un secret, ba din contră.

Fila pe cont propriu oameni pe care îi considera duşmani

”…a formulat mai multe denunţuri, cu finalitate judiciară (percheziţii, arestări preventive), împotriva unor oameni politici şi de afaceri, magistraţi, funcţionari publici, denunţuri ce vizează săvârşirea unor fapte de corupţie generate de propriile sale acte de corupere, pe care le expune public, creându-şi imaginea unui om de temut. Totodată, inculpatul efectuează activităţi investigative pe cont propriu, în vederea strângerii de materiale compromiţătoare pentru probarea unor presupuse fapte de natură penală, faţă de anumite persoane pe care le consideră adversari, folosind înregistrări audio şi audio-video, atât cu mijloace uzuale (telefon mobil, reportofon) cât şi cu aparatură specializată (camere video disimulate, camere video dotate cu senzori de mişcare)”, se arată în rechzitoriul procurorilor care l-au deferit justiţiei pe Vlad Constantin.

Ca să-i determine pe pădurari să marcheze mai mulţi arbori decât era specificat în documente, Constantin îi ameninţa cu puşcăria, invocând în repetate rânduri relaţia sa apropiată cu Mircea Negulescu, fost procuror DNA.

”Înfund puşcăria cu voi toţi”

„Ai tu timp să-mi numeri copacii din pădure, nu o să ţi se mai usuce noroiul pe bocanci de câte drumuri o să faci la procurorul X, vă bag pe toţi la puşcărie, unde e umflatu ăla, nu mă mai f**ţi, că vă f*t! Am făcut puşcărie pe partea ailaltă, nu mă mai duc a doua oară în puşcărie pentru voi! Vă f*t eu! Ca să fie treaba bună de la început! (…) Ce mă ia pe mine X (martorul XX-X), băga-şi-ar p**a-n mă-sa!!! Păi mai îl bagă…că eu ştiu cum e-n pustie, îl bat până îi (neinteligibil) respiraţie artificial“, sunt doar o parte dintre ameninţările primite direct sau prin mesaje telefonice de către şeful Ocolului Silvic Sinaia.

Ameninţările repetate şi constante, care au avut loc în perioada 2014-2016, au venit pe fondul unor tensiuni între Vlad Constantin şi pădurari care au refuzat să marcheze numărul de arbori solicitat de omul de afaceri. “Nu mă interesează cum şi în ce mod faceţi să iasă cantitatea de masă lemnoasă, daţi cu marca noaptea sau ziua, dacă nu, înfund puşcăria cu voi toţi”, le cerea Constantin pădurarilor.

Şomeru nu se rezuma să ameninţe doar reprezentanţi ai instituţiilor statului. Acelaşi tip de comportament a avut chiar şi cu oameni de afaceri care îi făceau concurenţă în timpul licitaţiilor pentru atribuirea unor contracte de exploatare a lemnului. Când nu reuşea să anihileze concurenţa cu ameninţări, Şomeru oferea bani. 10.000 de lei a primit un patron pentru a se retrage de la o licitaţie.

Aşa se explică de ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au acuzat inclusiv de dare de mită şi deturnarea unor licitaţii.

Cine este Şomeru din Comarnic

Vlad Constantin, zis Şomeru, a devenit celebru la nivel naţional când a pronit tăvălugul dezvăluirilor despre fostul procuror DNA, Mircea Negulescu. Odată cu apariţia în spaţiul public a unor înregistrări audio între soţia lui Constantin şi procuror, Mircea Negulescu a fost nevoit să-şi dea demisia din DNA, iar ulterior a fot dat afară din magistratură. Vlad Constantin are la activ şi alte dosare penale, într-unul, instrumentat de DIICOT, a fost chiar arestat preventiv.

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.