Ploiesti

Cum au rămas doi cetăţeni ciprioţi fără 60.000 de euro după ce au făcut afaceri cu două românce

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal privind două femei (una de 49 de ani, din Ploieşti, iar cea de-a doua de 61 de ani, domiciliată în Marea Britanie), cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, respectiv a infracţiunii de delapidare în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave.

În fapt, s-a reţinut că ploieşteanca, în calitate de gestionar la două societăţi comerciale şi al patrimoniului a doi cetăţeni ciprioţi, profitând de relaţia de prietenie şi încredere pe care o avea cu aceştia, a dispus efectuarea a 166 de operaţiuni bancare de virare în contul personal, de retragere de numerar şi de virare în contul unui agent economic controlat în fapt de către inculpată, prin contrafacerea semnăturilor persoanelor autorizate.

Prin această metodă, şi-a însuşit – atât personal, cât şi prin intermediul fiului său şi al fostului soţ – suma totală de 1.311.700 lei şi 62.000 euro din patrimoniul persoanelor vătămate.

De asemenea, inculpata, în calitate de contabil al unei alte firme, şi-a însuşit suma de 47.173 lei din patrimoniul acestei societăţi, prin efectuarea, fără drept, a 23 de operaţiuni bancare, două dintre acestea efectuate de fiul ei, care a acţionat fără a avea reprezentarea caracterului ilicit al faptelor sale.

Referitor la femeia de 61 de ani, colegă cu ploieşteanca la primele două firme prejudiciate, în calitate de gestionar, s-a stabilit că a dispus efectuarea a 15 operaţiuni bancare de virare în contul personal, cu ajutorul primei inculpate, care a contrafăcut semnăturile persoanelor autorizate de pe ordinele de plată, metodă prin care şi-a însuşit personal suma de 40.600 lei din patrimoniul persoanelor vătămate. În calitate de economist la cea de-a treia firmă, şi–a însuşit suma de 40.190 lei din patrimoniul acesteia, prin efectuarea fără drept a 21 de operaţiuni de virare în contul său personal.

Prejudiciul total creat în cauză este de 1.439.663 lei şi 62.000 euro, fiind parţial recuperat (1.358.873 lei şi 62.000 euro) prin instituirea de măsuri asigurătorii.

Dosarul penal în cauză a fost înaintat unităţii de parchet competente cu propunere de emitere a rechizitoriului şi sesizare a instanţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.