Politic

Cum este văzută NATO în statele membre: 50% cred că țara lor n-ar trebui să apere un aliat, 60% cred că ar trebui s-o facă SUA

În ciuda recentelor tensiuni care au culminat cu declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron, care susținea că NATO se află în ”moarte cerebrală”, o analiză publicată de True Story Project arată că structurile nord-atlantice sunt în continuare percepute favorabil în statele membre.

Potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center, care acoperă peste 90% din populația care trăiește în țările NATO și publicat la începutul săptămânii, 53% dintre cetățenii statelor membre au încredere în NATO, în timp ce doar 27% au exprimat opinii negative.

Așa cum era de așteptat, opiniile americanilor cu privire la NATO sunt diferite în funcție de apartenența la un partid politic. Democrații au o probabilitate mai mare să aibă o opinie favorabilă despre NATO, comparativ cu republicanii. La nivelul Europei, 82% este nivelul de încredere al Poloniei în NATO, 57% al Germaniei, iar în Turcia este de doar 21%.

Pew Research Center

În multe din țările examinate, opiniile favorabile pentru NATO sunt legate de orientarea ideologică, cei identificați ca fiind de dreapta împărtășind o viziune mai pozitivă decât cei de stânga.

Reticență generală față de obligațiile prevăzute de articolul 5 

În ciuda aprecierilor în mare parte favorabile ale NATO, există o reticență de a îndeplini angajamentul colectiv de apărare menționat în articolul 5 din tratatul fondator al alianței nord-atlantice.

Atunci când au fost întrebați dacă țara lor ar trebui să apere un aliat NATO împotriva unui potențial atac din partea Rusiei, o medie de 50% din 16 state membre NATO au afirmat că țara lor nu ar trebui să apere un aliat, comparativ cu 38% care spun că țara lor ar trebui să apere un aliat împotriva un atac rus.

Respondenții spun că SUA sunt cele care ar trebui să folosească forța militară pentru a apăra un aliat NATO de Rusia.

O medie de 60% afirmă că SUA ar apăra un aliat împotriva Rusiei, în timp ce doar 29% spun că SUA nu ar face acest lucru.

Relații mai strânse cu SUA, decât cu Rusia

Unele state din Europa de Vest preferă o relație strânsă cu Statele Unite, dar multe altele preferă o relație strânsă atât cu SUA, cât și cu Rusia.

În special în Europa de Vest, ponderea publicului care spune că o relație cu SUA este mai importantă este substanțială. De exemplu, în Marea Britanie și Olanda aproximativ opt din zece persoane sprijină ideea unei relații cu Statele Unite, în pofida Rusiei.

Un sfert din germani afirmă că este important pentru țara lor să aibă o relație strânsă cu Rusia, comparativ cu 39% care favorizează o relație strânsă cu ambele țări.

Forța militară este uneori necesară pentru a menține pacea

Deși există anumite rezerve referitoare la angajamentele articolului 5, cel puțin jumătate din persoanele chestionate sunt de acord ca uneori este necesar să se folosească forța militară pentru a menține ordinea în lume. O medie de 57% din 16 țări membre este de acord că forța militară este uneori necesară, în timp ce o medie de 36% nu este de acord.

În SUA, procentul conservatorilor este mai mare cu 25% decât al democraților, în problema referitoare la nevoia de forță militară.

Unele state NATO consideră că există părți ale țărilor vecine care de fapt le aparțin lor 

Când vine vorba de ambițiile teritoriale, atunci când sunt întrebate dacă există părți ale țărilor vecine care aparțin cu adevărat țării lor, majoritățile din Ungaria, Grecia, Turcia și Bulgaria sunt de acord cu faptul că anumite părți din alte țări le aparțin.

Aproximativ două treimi din maghiari (67%) sunt de acord cu faptul că anumite părți ale țărilor vecine le aparțin, inclusiv 40% care sunt complet de acord.

În Turcia, 58% sunt de acord că anumite părți ale țărilor din apropiere le aparțin. Și în Grecia 60% spun același lucru.

În Europa, susținătorii partidelor populiste de dreapta tind să aibă mai multe șanse să spună că anumite părți ale țărilor vecine aparțin țării lor.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

placeholder-large

Primarul Capitalei – Nicușor Dan și-a prezentat programul pe care îl va avea după depunerea jurământului. Ce va face prima dată

redactie27/10/2020
Radu-Oprea-1536x1024

PSD îl exclude pe senatorul care a blocat amânarea alegerilor. „PNL şi USR sunt dispuse să omoare democraţia pentru alegeri”

redactie27/10/2020
pmp

Noul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, învestit azi în funcţie!

Stirile PH27/10/2020
placeholder-large

Traian Băsescu, premier în Republica Moldova. Cine îl vrea pe fostul președinte al României prim-ministru la Chișinău

redactie27/10/2020
placeholder-large

Eurodeputatul Gheorghe Falcă, despre noul director român al Agenției Europene a Muncii: România a arătat că are oameni ce pot conduce instituții europene

redactie27/10/2020
placeholder-large

Ministrul Cîțu susține că PSD pregătea în 2019 impozitarea Bisericii Ortodoxe și supraimpozitarea pensiilor. Cum justifica Eugen Teodorovici în 2017 posibila taxare a BOR

redactie27/10/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.