Ploiesti

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

Cei doi escroci din Sinaia profită de apetenţa românilor de a-şi cumpăra maşini second-hand din Germania sau din alte ţări din Europa, dar nu au posibilitatea să aducă în ţară autoturismul.

Printr-un mesaj postat fie pe publi24, fie pe OLX sau pe alte site-uri similare, şarlatanii au atras în capcană zeci de români care au rămas şi fără bani, şi fără maşini.

În anunţ, escrocii se recomandă ”firmă serioasă” şi promit că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, maşina comandată. Cer înainte banii de transport şi pentru „deranj”, iar taxa nu este mică deloc. Variază în funcţie de valoarea sau dimensiunea maşinii ce trebuie adusă în ţară şi poate ajunge până la câteva mii de euro.

Oamenii, încântaţi că pot rezolva problema astfel, plătesc înainte şi aşteaptă să le ajungă maşina la poartă, doar că acest lucru nu se mai întâmplă. Abia târziu, după lungi discuţii cu transportatorii care explică întârzierea invocând tot felul motive, ba că s-a stricat platforma, ba că parcul auto este închis, îşi dau seama că au fost înşelaţi.

Mulţi dintre cei care au fost ţepuiţi au decis să depună plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Siniaia. Sunt zeci de astfel de plângeri în lucru la procurorii sinăieni, iar escrocii sunt mai mereu aceeaşi. Ancheta îşi urmează cursul, părţile sunt audiate, iar apoi dosarul este trimis în judecată unde totul se împotmoleşte.

În instanţă părţile se împacă. Escrocul, văzându-se cu un pas înaintea puşcăriei, decide brusc să plătească clientului prejudiciul creat, omul îşi retrage plângerea, iar procesul penal încetează fără ca infractorul să primească vreo pedeapsă, nici măcar o simplă amendă.

Pentru că ştiu că nu au ce să păţească şi nu toţi clienţii ţepuiţi depun plângere, escrocii din Sinaia continuă afacerea nestingheriţi, chiar aşa, de sub nasul anchetatorilor. Potrivit surselor judiciare, dintre şarlatani are deja patru dosare de înşelăciune pe rolul Judecătoriei Sinaia, fiecare cauză cu mai multe victime. Cel mai probabil toate se vor finaliza cu împăcarea părţilor.

Procurorii susţin că afacerea ”Maşina din Germania” a luat atât de mult amploare la nivel naţional, încât se poate vorbi despre un fenomen şi le cer oamenilor să fie atenţi cu cine bat palma înainte de a le da banii.

Vă mai recomandăm şi:

Infractorii au inventat „înşelăciunea Covid-19”. Cum sunt înşelaţi bătrânii de anonimii care sună pe fix

Căţeluşi de rasă, momeală într-o escrocherie virală. Cum sunt păcăliţi românii să dea banii pentru adopţii

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

Ce păţeşti dacă ai COVID-19 şi pleci din spital fără să anunţi

redactie16/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.