Ploiesti

Cum încearcă Ministerul de Interne să spele imaginea poliţiştilor umiliţi de interlopi

Două elicoptere MAI au survolat luni mai multe zone din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Argeş, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi.

La Ploieşti, vizat de acţiunea MAI a fost cartierul Mimiu, unde chiar în sâmbăta de dinaintea Paştelui poliţiştii şi jandarmii au fost înjuraţi şi atacaţi cu bucăţi de lemne de cetăţenii conoscuţi pentru scandalurile pe care le iniţiază frecvent. În timpul unui alt scandal, poliţiştii au fost filmaţi în timp ce erau luaţi peste picior de localnicii din Mimiu, deşi aveau pistolul în mână.

Elicopterul a survolat cartierul Mimiu din Ploieşti aproximativ un sfert de oră

Elicopterul trimis la Ploieşti a survolat pentru aproximativ un sfert de oră zona Mimiu, până nu demult câmp de luptă între localnici şi ”gardă”. Elicopterul s-a retras spre Bucureşti, imediat ce s-a lăsat întunericul.

Mascaţi patrulând în cartierul Mimiu din Ploieşti VIDEO Poliţia Română

Acţiunea „în forţă” din aer a poliţiei a fost dublată de una similară, dar terestră. Pe uliţele desfundate din Mimiu au fost trimişi poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Înarmaţi până în dinţi, cu ţinuta de protecţie completă, cu arma purtată ostentativ pe piept, cu ambele mâini, pregătiţi de intervenţie, mascaţii au fost filmaţi pentru câteva zeci de secunde de către reprezentanţi ai Poliţiei. Pe străzi nici ţipenie de civil. Ca niciodată în Mimiu era linişte, acesta fiind cel mai probabil mesajul care trebuia transmis mai departe cetăţenilor.

Imagini din elicopterul MAI puse la dispoziţie de Biroul de Presă al Poliţiei

Curăţarea imaginii Ministerului de Interne a continuat la fel de ostentativ şi în mediul virtual. În paralel cu descinderile ”în forţă” din teren, pe paginile de Facebook urmărite în special de către poliţişti au fost publicate în premieră mai multe înregistrări video care surprindeau momentul reţinerii unor bărbaţi. Oamenii erau culcaţi la pământ, pe burtă, şi cu mâinile prinse la spate în cătuşe.

Imagini cu cetăţeni reţinuţi în decembrie 2019, publicate „întâmplător“ în aprilie 2020, după scandalurile din Rahova şi Gârcini

Aceste înregristrări video au fost publicate inclusiv de poliţistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook, umărită de peste cinci sute de mii de persoane. Iniţial filmările au fost postate ca atare, fără să se precizeze data şi locul în care au fost realizate. Peste două mii de oameni au comentat şi au felicitat poliţiştii pentru modul în care au intervenit. Cei mai mulţi au crezut că imaginile sunt recente, iar bărbaţii încătuşaţi şi ţinuţi la pământ sunt cei care au atacat poliţiştii în timpul scandalurilor din Bucureşti sau din Braşov. Marian Godină a revenit asupra postării la aproape o oră de la publicarea imaginilor şi a explicat că înregistrările video sunt din decembrie 2019, din timpul unei acţiuni a poliţiştilor din Giurgiu.

Tot pentru impresie artistică sunt folosiţi şi militarii MAPN. La Ploieşti, sunt agrenaţi în patrule mixte, alături de colegii lor de la Jandarmerie şi Poliţie, 20 de soldaţi de la Baza 2 Logistică ”Valahia”. Potrivit unor surse, soldaţii scoşi în stradă nu au muniţie.

FOTO Poliţia Română

Contactat telefonic, colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al MAPN, a precizat că nu poate răspunde la întrebarea dacă militarii angrenaţi în patrulele de stradă au sau nu muniţie asupra lor, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte forţe de ordine.

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.