Ploiesti

Dan Capră, patronul Petrolului, rămâne în arest preventiv. Magistraţii au dat câştig de cauză procurorilor

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis, miercuri, contestaţia formulată de procurorii DIICOT Ploieşti împotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, cu o zi înainte, înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru acţionarii clubului de fotbal, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, pentru directorul general al FC Petrolul Ploieşti, Marius Bucuroiu, şi pentru alte trei persoane arestate în acest dosar, şi cu cea a controlului judiciar faţă de un al şaptelea inculpat.

Astfel, instanţa a dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de cei şapte, decizia fiind definitivă, informează Agerpres.

Procurorii DIICOT Ploieşti au trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, 16 persoane, printre care principalii acţionari ai FC Petrolul Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro în care SC FC Petrolul şi alte 13 societăţi comerciale figurează ca părţi responsabile civilmente.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Pe aceeaşi temă

Dan Capră, patronul de la Petrolul Ploieşti, şi alte şase persoane, arestate preventiv

FOTO VIDEO Percheziţii la Petrolul Ploieşti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro. Patronul Dan Capră, reţinut

VIDEO Imagini cu patronul Petrolului, Dan Capră, adus în cătuşe la Tribunal

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.