Ploiesti

De Moş Nicolae, Sinaia devine cel mai luminos oraş de pe Valea Prahovei. Peste 500 de decoraţiuni vor fi aprinse în staţiune

Ziua Sfântului Nicolae va fi sărbătorită la Sinaia prin aprinderea a peste 500 de instalaţii luminoase de Sărbători, în toată zona centrală a localităţii. Pentru prima dată după şapte ani, Sinaia va avea lumini noi, adaptate stilului modern al oraşului, după finalizarea în proporţie de 90% a proiectului de regenerare urbană – Via Sinaia, Design Verde-Deschis.

Tot pentru prima dată în istoria localităţii, anul acesta au fost montate peste 500 de decoraţiuni luminoase de iarnă. Elementul central va fi reprezentat de un brad cu 10.000 de leduri, înalt de 10 metri, care va străluci în centrul oraşului.

Lista continuă cu 150 de ornamente pentru stâlpi, 27 de traverse luminoase, 90 de copaci cu leduri care vor fi montaţi în piaţetele principale, 119 perdele luminoase şi 120 de ghirlande.

Aprinderea luminilor va avea loc la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica, la ora 18.00. Aici vor fi montante corturi unde se vor distribui gratuit 100 de litri de vin fiert, turtă dulce, ceai şi 1.000 de globuri de Crăciun. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de colinde, cântate de copiii de la şcolile sinăiene.

Tot la ora 18.00 se va deschide Patinoarul din Parcul D. Ghica unde, toată seara, intrarea va fi liberă pentru turişti şi localnici.

Ziua Sfântului Nicolae va avea în acest an şi o importanţă simbolică deosebită pentru sinăieni, prin sfinţirea Crucii Molomoţ, un monument care atestă continuitatea vieţii spirituale în oraşul Sinaia, de peste 500 de ani. Ceremoniile vor începe la Sinaia, la ora 13.00, în zona istorică a oraşului, în cartierul Furnica.

Crucea a fost ridicată în anul 1858 în locul primului Schit din oraşul Sinaia, Schitul Sfântul Nicoae, ridicat cel mai probabil la sfârşitul secolului al XV-lea. Prima atestare documentară a asezământului monahal datează de la 1581, când Mihnea Vodă îi oferă ca danie două vaduri de moară. Schitul a ars în Razboiul Ruso-Austro-Turc din 1788. Această Cruce este singura dovada materială a existenţei vieţii monahale în oraşul Sinaia de 500 de ani.

Mai puteţi citi

Primul weekend de schi pe Valea Prahovei. Pârtiile din Azuga şi Buşteni sunt pregătite de intrarea în sezonul de iarnă

Iluminatul festiv se aprinde în ajun de Moş Nicolae la Ploieşti. Concerte, artificii şi daruri pentru cei mici

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.