Politic

Despre ce a discutat premierul Ponta cu președintele bulgar

Președintele bulgar, Rosen Plevneliev, aflat într-o vizită oficială în România, a fost primit, vineri, de pri-ministrul Victor Ponta la Palatului Victoria.

„Domnule președinte, este o deosebită onoare să vă avem aici. Este o bună oportunitate, domnule președinte, să discutăm despre cooperarea noastră pentru a pregăti cât mai bine reuniunea la nivel de guverne care va avea loc în luna aprilie și în cadrul căreia cele două guverne trebuie să găsească soluții pentru a munci și a avansa împreună în ceea ce privește integrarea și cooperarea, dar și în ceea ce privește apărarea, responsabilitatea pe care o avem în această zonă, pentru suntem nu numai granița de est a NATO, dar și a sistemului de securitate. Este important să fim împreună în cadrul acestui efort. Și, de asemenea, să încercăm să dezvoltăm toate proiectele economice și de infrastructură comune”, a declarat premierul Victor Ponta în debutul întrevederii oficiale cu președintele Rosen Plevneliev, informează Agerpres.

În același timp, președintele bulgar a declarat că vede ‘un potențial enorm’ în privința comerțului între cele două state.

„Vedem un potențial enorm în ceea ce privește comerțul între cele două state.(…)Este important să folosim instrumentele europene, dar, de asemenea, și bugetele naționale pentru a arăta că procesul de integrare (în UE — n.r.) în Europa de Sud-Est a dat rezultate”, a declarat Rosen Plevneliev.

Totodată, președintele bulgar a evidențiat faptul că în ultimii 8-10 ani volumul comerțului între cele două țări a crescut de opt ori și că acest aspect reprezintă un trend privind o creștere rapidă și accelerată a acestui domeniu.

„Am învățat cum să realizăm proiecte comune. În trecut a durat sute de ani să construim un pod și acum avem deja încă unul și alte două în construcție”, a declarat președintele bulgar.

Nu în ultimul rând, Rosen Plevneliev a vorbit despre dezvoltarea rețelei comune de transport și distribuție de energie electrică, a bursei de energie, precum și despre importanța proiectelor ce pot fi derulate în baza programului de investiții lansat de președintele CE Jean-Claude Juncker și despre Strategia Dunării, informează evz.ro

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.