Politic

Distribuire ilegală de rechizite. Prejudiciul, peste 6000 de lei în fiecare școală din Olt

Liceeni, clase, scoala

Distribuire ilegală de rechizite. Prejudiciul, peste 6000 de lei în fiecare școală din Olt.

Mai precis, mai multe școli din județul Olt au distribuit rechizite gratuite unor elevi care nu îndeplineau condițiile necesare, ceea ce a creat un prejudiciu de peste 6000 de lei pentru fiecare școală, potrivit b1.ro.

Mai multe pachete de rechizite au fost distribuite în mod ilegal la mai multe școli din județul Olt, după cum a descoperit Curtea de Conturi, în urma unui control desfășurat în decursul anului precedent.

„În urma verificărilor efectuate de către Curtea de Conturi, s-a constatat că la unele din unităţile de învăţământ din judeţul Olt s-au ridicat pachete de rechizite şcolare pentru toţi copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I. Acesta era însă un program social, iar rechizitele se acordau pe bază de criterii, conform Ordinului de Ministru 4385/2012. Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu la nivelul unităţilor de învăţământ din eşantionul auditat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt aşteaptă recomandările Curţii de Conturi în ceea ce priveşte modalitatea de recuperare a prejudiciului. Şcolile au fost luate prin sondaj, urmând ca în urma primirii raportului final al Curţii de Conturi, să fie verificate toate unităţile de învăţământ din judeţ. La acest moment, nu ştim câte şcoli au procedat aşa”, a declarar șefa Departamentului Investiții din cadrul IȘJ Olt, Octavia Dragomir.

Procedura obișnuită de distribuire a rechizitelor gratuite se desfășoară, în mod normal, prin depunerea unei cereri în acest sens, la cinci zile de la data începerii anului școlar, de către părintele sau tutorele legal al copilului.

„Probabil că în recomandările Curţii de Conturi se va stabili ca, la nivel de unitate de învăţământ, la nivel de inspectorat să se urmărească toţi beneficiarii îndreptăţiţi să primească sau care erau neîndreptăţiţi să primească acest pachet. ISJ a aprobat ridicarea de pachete şcolare, în urma unor adrese transmise de către unităţile de învăţământ prin care spuneau care este numărul de beneficiari pentru Rechizite Şcolare. Rechizitele s-au distribuit, apoi, pe bază de tabel”,a continuat directorul din IȘJ.

În urma acestor descoperiri, reprezentanții IȘJ vor să trimită echipe de inspectori în toate școlile din județ, cu scopul de a verifica modul de desfășurare al acestor programe sociale.

„Ţinând cont de toate aspectele, facem precizarea că Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt va monitoriza foarte bine aceste programe sociale, astfel încât să nu mai existe deficienţe la nivel de judeţ”, a adăugat Octavia Dragomir.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.