Ploiesti

DNA Ploieşti cercetează contractele dintre Romforce și TCE şi RASP Ploiești

Firma Romforce Protect, care a încheiat în ultimii doi ani contractă de pază cu mai multe instituţii şi companii din subordinea Primăriei Ploieşti, face obiectul unei anchete a procurorilor DNA Ploieşti. Anchetatorii au cerut documente de la TCE Ploieşti şi RASP Ploieşti. Interesant este faptul că aceeaşi firmă asigură paza şi la Spitalul Municipal Ploieşti.

DNA: Există un dosar penal care priveşte firma
Astfel, în ultima lună, procurorii anticorupţie au solicitat firmei de transport public, TCE Ploieşti, dar şi Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, documentele care au stat la baza încheierii contractelor de pază cu Romforce Protect, precum şi documente de plată a serviciului. La solicitarea observatorulph.ro, DNA a confirmat că există un dosar penal care priveşte această firmă de pază (vezi documentul de mai sus).
Directorul TCE, Cristian Iancovici: „Am transmis DNA documentele solicitate”
Contactat de observatorulph.ro, directorul TCE, Cristian Iancovici, a recunoscut că la jumătatea lunii decembrie procurorii DNA au solicitat în scris mai multe documente care vizau organizarea licitaţiei pentru serviciul de pază al societăţii. „Într-adevăr, există încheiat un contract cu firma de pază Romforce Protect. Procurorii DNA au solicitat mai multe documente, iar noi le-am dat facturi, ordine de plată, dar şi documente legate de demararea procedurii de licitaţie. Eu nu cred că este vreo problemă pentru că astfel de documente ne-au mai fost solicitate” a declarat directorul TCE.
În 2013, observatorulph.ro a publicat o anchetă privind contractul dintre TCE Ploieşti şi Romforce
Observatorulph.ro a publicat, în octombrie 2013, la scurt timp după încheierea contractului dintre TCE Ploieşti şi Romforce Protect, mai multe articole despre cum a ajuns această firmă să asigure paza patrimoniului firmei de transport public.
Atunci, conducerea TCE Ploieşti (ex-RATP) a preferat procedura selecţiei de oferte şi nu a unei licitaţii clasice, deşi valoarea contractului a fost de aproape 500.000 de lei, fără TVA pe an. Mai mult, în perioada în care era “în evaluare” la RATP, câştigătorul contractului de pază era somat de ANAF să-şi plătească restanţele pe care le avea la bugetul de stat. În cazul unei licitaţii, acest lucru nu ar fi avut cum să se întâmple, dat fiind faptul că autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita certificatul fiscal.

RASP, contract cu Romforce pentru staţia de epurare nefuncţională
Tot în 2013, o altă regie a Primăriei Ploieşti, RASP, a încheiat un contract de pază cu aceeaşi firmă, Romforce Protect. La început a fost vorba de un singur post de pază, de la staţia de epurare, a cărei modernizare a fost sistată, pentru ca mai apoi să se ajungă la patru posturi de pază, inclusiv pentru sediul regiei din buricul Ploieştiului.
Spitalul Municipal Ploieşti este păzit tot de Romforce
Interesant este că pe lista clienţilor firmei de pază Romforce Protect se numără şi Spitalul Municipal Ploieşti, administrat tot de Primăria Ploieşti.

sursa: observatorulph.ro, stopinfractori.ro 

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.