Ploiesti

Escrocii se diversifică în Prahova. „Fiul viceprimarului“ cere bani şi dispare

Poliţiştii de investigaţii criminale l-au prins pe bărbat şi au stabilit că ar fi comis două înşelăciuni în municipiul Câmpina şi alte două în Ploieşti.

Modul de operare al escrocului era abordarea pe stradă a potenţialelor victime, pe care, sub diferite pretexte, le convingea să îi înmâneze sume de bani cuprinse între 200 şi 300 de lei, pe care ulterior nu le mai returna.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, sumele de bani fiind restituite persoanelor vătămate.

Cum opera escrocul

Pe 2 decembrie 2015, în timp ce se afla pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, un bărbat a fost abordat de un necunoscut, care a pretins că îl cunoaşte şi că este fiul viceprimarului din localitatea unde ambii au domiciliul. Acesta s-a oferit să îl transporte cu autoturismul personal acasă, dar, sub pretextul că ar avea nevoie urgentă de bani pentru plata unei facturi, i-ar fi solicitat cu titlu de împrumut suma de 200 de lei, bani pe care a promis că îi va restitui la întoarcerea în localitate. Persoana vătămată a fost lăsată să aştepte lângă autoturismul despre care i s-a spus că aparţine necunoscutului şi cu care aveau să se deplaseze împreună. Văzând că respectivul nu s-a mai întors, acesta a reclamat fapta la poliţie.

Folosind un pretext asemănător, pe 15 februarie 2016, a comis o înşelăciune şi în Ploieşti, prejudiciul cauzat fiind de această dată de 300 de lei.

Persoana mai este bănuită că, în timp ce se afla pe strada Emil Zola din Ploieşti, profitând de vârsta înaintată a unui bărbat din comuna Bucov, l-ar fi înşelat pe acesta cu suma de 300 lei, sub pretextul că îi poate procura mai multe medicamente fără prescripţie medicală.

Cum să vă apăraţi de escroci

Poliţiştii din Prahova avertizează să fiţi foarte atenţi în situaţiile în care persoane necunoscute abordează în locuri publice potenţiale victime (de regulă vârstnici) şi, sub pretextul că sunt vechi cunoştinţe, le solicită sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru rezolvarea unor probleme urgente.

Infractorii sunt, în aceste cazuri, persoane cu aspect îngrijit, cu bună capacitate de persuasiune şi care, folosindu-se de aparenţa de om „de treabă”, reuşesc să îşi convingă victimele că nu există niciun risc în a-i înmâna bani. Aceştia devin cu atât mai credibili cu cu cât sumele solicitate sunt relativ mici.

Dacă deja aţi fost victimă sau martor la producerea unui asemenea eveniment, nu ezitaţi să anunţaţi poliţia pe numărul pentru apeluri de urgenţă 112.

Vă mai recomandăm

Topul metodelor folosite de escroci pentru a înşela românii. Cum sunt zăpăcite victimele cu scenariile „Accidentul“ sau „Chilipirul“

Percheziţii la 59 de firme din Prahova şi alte două judeţe, la un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.