Ploiesti

Este din nou petrecere pe Valea Prahovei. Ruşii sărbătoresc Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi

Hotelierii au avut doar câteva zile de pauză după mini-vacanţa de sărbători a turiştilor români, încheiată duiminică. Aproximativ 1.500 de turişti moldoveni, ruşi şi ucrainieni au sosit pe Valea Prahovei unde, după o tradiţie de ani zile, se pregătesc să sărbătorească Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi, pe 7 şi 13 ianuarie, conform calendarului iulian.

În general turişti cu foarte mulţi bani, aceştia vin la Sinaia, Buşteni, Predeal sau Azuga pentru pârtii, acum pline de zăpadă după zilele trecute cu ninsori abundente, dar şi pachetele care includ, de obicei, servicii de relaxare şi SPA, ore la saună şi piscină, mese bogate şi petreceri care se prelungesc până dimineaţa.

De aceea şi hotelurile alese sunt de la trei stele în sus, iar preţul pachetelor ajung şi la câteva mii de euro pentru două persoane.

Ruşii şi ucrainienii au devenit cunoscuţi pe Valea Prahovei şi pentru darurile pe care le primesc de la Moş Crăciun sau le oferă iubitelor şi soţiilor cu această ocazie: bijuterii spectaculoase, excursii exotice ori maşini de lux.

Ruşii iau din nou drumul Văii Prahovei

După câţiva ani, în special 2008 şi 2009, când turiştii ruşi care şi-au petrecut sărbătorile pe Valea Prahovei erau între 3.000 şi 6.000 de persoane pe sezon, numărul a înregistrat o scădere bruscă pe fondul crizei şi al introducerii vizelor pentru intrarea în România.

Anul acesta este primul când se înregistrează o creştere a numărului de ruşi şi ucrainieni care aleg staţiunile montane din România pentru petrecerea sărbătorilor.

Diferenţele de calendar

Crăciunul pentru creştinii ortodocşi de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie deoarece calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial.

La Consfătuirea interortodoxă de la Constantinopol (1923), unde s-a produs îndreptarea calendarului, prin adoptarea unui nou sistem al anilor bisecţi, n-au participat toate Bisericile Ortodoxe autocefale sau naţionale.

De aceea, îndreptarea calendarului adoptată aici a rămas să fie introdusă de fiecare Biserică Ortodoxă la data pe care o va crede potrivită, pentru a nu da naştere la tulburări.

Biserica Ortodoxa Romană a trecut la noul calendar pe 1 octombrie 1924.

Au rămas câteva Biserici Ortodoxe cu calendarul iulian neîndreptat, ca Patriarhia Ierusalimului, Biserica Rusă şi Biserica Sârbă, precum şi Mănăstirile din Sf. Munte Athos, cu excepţia Vatopedului, care se numesc „pe stil vechi“, pentru că prăznuiesc Paştele şi toate sărbatorile după vechiul calendar.

Vă mai recomandăm

Unde mergem la schi. Noutăţile sezonului din Valea Prahovei şi Poiana Braşov – preţuri, facilităţi, starea pârtiilor

Topul celor mai bune pârtii de schi din România şi dotările lor. Ce staţiune să alegi dacă eşti începător şi unde să mergi dacă eşti expert

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.