Politic

Europarlamentarul Rareș Bogdan: Avem un proiect de ajutorare a presei din România! Ce variante ia în calcul Guvernul Orban

În exclusivitate pentru PSnews.ro, europarlamentarul Rareș Bogdan, membru supleant în Comisia pentru cultură și educație din Parlamentul European, a precizat că Guvernul Orban are în vedere un proiect de ajutorare a presei din România, grav afectată de pandemia de coronavirus.

Potrivit europarlamentarului, Guvernul ia în calcul, fie posibilitatea amânării unor taxe și a unor impozite, fie formarea unui fond guvernamental financiar care să fie împărțit în funcție de vizualizări, în cazul presei online, și în cazul celorlalte în funcție de audiență, pentru difuzarea în public a mesajelor guvernamentale privitoare la criza COVID.

„Avem un proiect de ajutorare a presei din România. Este un proiect în care m-am implicat direct. Am vorbit cu ministrul Florin Cîțu și cu Ludovic Orban. Premierul a avut deja 3 întâlniri prin care urmărește sprijinirea presei într-o perioadă extrem de complicată. O perioadă în care presa, industria publicității au fost foarte afectate alături de Horeca. E nevoie de un sprijin. Sunt mai multe propuneri pe care le analizăm. Pe de o parte, este vorba de posibilitatea amânării unor taxe, a unor impozite, dacă se poate.

Dacă nu, cel puțin s-a concretizat până la această oră o chestiune care este extrem de importantă, cea legată de un fond guvernamental financiar care să fie împărțit în funcție de vizualizări, în cazul presei online, și în cazul celorlalte în funcție de audiență, pentru difuzarea în public a mesajelor guvernamentale privitoare la criza COVID. Acele mesaje care astăzi se preiau de către toată lumea în mod gratuit, să fie plătite pentru a putea sprijini instituțiile media în această perioadă”, a declarat Rareș Bogdan pentru PSnews.ro

Amintim că membrii comisiei de cultură a Parlamentului European cer alocarea unor fonduri de urgență pentru a ajuta presa și creativii, în special cei independenți, să facă față efectelor economice generate de pandemia de coronavirus. Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a ajuta aceste domenii care se luptă cu efectele economice ale pandemiei, se arată într-o scrisoare deschisă adresată comisarilor Thierry Breton (Piața internă) și Mariya Gabriel (Cultură, Educație și Cercetare).

Presa joacă, în prezent, un rol crucial în ceea ce privește informarea corectă a publicului privind pandemia de coronavirus și reprezintă un antidot esențial în combaterea fenomenului fake news, argumentează autorii scrisorii. Cu toate acestea, spun ei, acest sector este grav afectat, cu o scădere de 80% a veniturilor obținute din publicitate, în timp ce incertitudinea pare a fi sigura certitudine pentru viitor a celor care lucrează în aceste domenii.

În acest context, europarlamentarii cer Comisiei Europene să analizeze varianta acordării unor fonduri de urgență pentru sprijinirea presei, pe lângă programele de asistență privind combaterea Covid-19. Pentru a se asigura că banii ajung la acest sector, europarlamentarii cer Comisiei Europene să ia în considerare majorarea fondurilor din cadrul programului european pentru creație, fie prin includerea fondurilor în bugetul din 2021, fie prin transferul unor sume din programul european de investiții strategice.

Documentul poate fi citit aici

 

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.