Politic

EXCLUSIV “La piovra”. Cine conduce cu adevarat Romania?

Dosarul “Microsoft” a dat tuturor ocazia de a  vedea, poate acum mai bine decat niciodata, relatiile dintre politicieni si diversi oameni de afaceri, dar mai ales modul in care anumite personaje dicteaza ce si cum sa se faca in Romania. Personaje care isi etaleaza puterea prin relatiile pe care le au cu politicienii de varf, personaje care comanda iar oamenii politici executa, personaje care au penetrat toate structurile de la varful tarii, indiferent ca vorbim despre Guvern sau Presedintie.

Citește și: DEZVĂLUIRI Un personaj cheie din dosarul Microsoft, chemat de DNA să ”ciripească” . Vezi referatul procurorilor

Dosarul “Microsoft”, avand in vedere toate conexiunile dezvaluite pana acum, da nastere unei intrebari la care doar foarte putini cunosc raspunsul: cine conduce cu adevarat Romania?

Psnews.ro va prezinta in cele ce urmeaza o uriasa caracatita formata din oameni de afaceri, multi dintre ei necunoscuti publicului larg, o caracatita ale carei tentacule ajung la cei mai importanti factori decidenti din aceasta tara. Vorbim despre oameni de afaceri legati, direct sau prin intermediari, unii de ceilalti, legati insa in acelasi timp si de cei mai importanti oameni politici din Romania. Oameni politici care, in viziunea multora, sunt doar exponentii acestui grup de interese, plantati in diverse functii pentru a duce la bun sfarsit misiunea de imbogatire a unora pe spatele romanilor. Ne vom referi astazi la un grup de afaceristi preluati de toate regimurile ultimilor ani, un grup de afaceristi ce a migrat de la Adrian Nastase la Traian Basescu. Numele lor? Alexandru Bittner, Adrian Petrache, Dorin Cocos, Bartolomeu Finis si multi alti afaceristi mai mici, pioni in marile combinatii. Vom vedea cum acestia au legaturi intr-un fel sau altul cu Adrian Nastase, Traian Basescu, Elena Udrea, Gabriel Oprea sau chiar Victor Ponta. Adica poate cei mai importanti “jucatori” de pe scena politica din ultimii ani.

Citește și: EXCLUSIV Se extinde dosarul “Microsoft“. DNA a pus sub invinuire noi persoane

Alexandu Bittner

Dosarul “Microsoft”, instrumentat in prezent de DNA, nu pleaca de la momentul Guvernarii PDL, ci din perioada Executivului condus de Adrian Nastase. In acest context apare Alexandru Bittner, cel despre care un alt afacerist cu legaturi importante la varful politicii – Dumitru Nicolae zis “Niro” – a declarat in fata procurorilor ca a cerut 3.800.000 de dolari pentru a nu bloca afacerea Microsoft. Personaj extrem de discret, Alexandru Bittner a fost indicat de ex-presedintele Traian Basescu ca facand parte din “mafia personala a lui Adrian Nastase”. Mafie condusa, zicea Basescu, de actualul ministru Gabriel Oprea, cel care a fost preluat de Basescu si facut ministru in Guvernele Boc si care astazi este vicepremier al Romaniei in Guvernul Ponta.

Despre legaturile lui Alexandru Bittner cu Adrian Nastase s-au scris sute de articole de-a lungul vremii. Alexandru Bittner, ale carui afaceri au explodat in timpul Guvernului Nastase, s-ar afla in prezent in SUA. De-a lungul timpului jurnalistii au devoalat relatia dintre Bittner si fostul premier PSD, dar nimeni nu a putut proba ca acesta este “omul de casa” sau “depozitarul averii lui Nastase”.

Pentru a vedea apropierea dintre Bittner si Nastase, dam doar cateva exemple. Sotia lui Alexandru Bittner, Sherry Bittner, a fost partenera de afaceri cu Dana Nastase, sotia lui Adrian Nastase. Acelasi Alexandru Bittner ar fi cumparat de la celebra “matusa Tamara” a familiei Nastase, o batranica extrem de bogata care traia intr-o garsoniera, bijuterii in valoare de 400.000 de dolari.

Un alt lucru comun pe care Bittner il are cu Adrian Nastase este Eugen Bejinariu. Fost secretar general al Guvernului Nastase, Bejinariu a aparut ca cenzor in firme infiintate de Bittner prin interpusi, recunoscand totodata relatia de prietenie cu omul de afaceri.

Alexandru Bittner – Dorin Cocos via Ion Petre

Asa cum mentionam, Alexandru Bittner a fost si este un personaj extrem de discret. Acesta a preferat sa puna interpusi in foarte multe afaceri, pentru ca numele sau sa nu poata fi asociat cu respectivele afaceri si evident sa nu poata fi tras la raspundere, daca s-ar fi impus acest lucru. Totusi, numele lui Bittner a aparut in mai multe societati. Potrivit dezvaluirilor din presa, in unele din acestea Bittner a fost partener cu un anume Petre Ion. Personaj considerat ca fiind omul de casa al lui Bittner. Si nu doar al lui Bittner.

Acest Petre Ion este legatura dintre Bittner si Dorin Cocos. Astfel, Petre Ion – care, printre altele, a intrat in societatea mai sus amintita a lui Sherry Bittner si Dana Nastase dupa retragerea acestora – a detinut si 31% din procentele Centrului de Asistenta Sociala Medicala SA, alte 30% din actiuni fiind in posesia lui Dorin Cocos. Adica, fostul sot al Elenei Udrea, apropiata lui Traian Basescu. Dorin Cocos si Petre Ion mai au o alta legatura: Telemedica SA. Acolo unde Cocos detinea 29%, iar Petre Ion era administrator.

Sa mai amintim de Centrul de Expertiza Medica a Fortei de Munca SA, unde Cocos a fost partener cu acelasi Petre Ion si Olimpia Ulrich.

De asemenea, mai mentionam si societatea Elan Group, infiintata de Elena Udrea si Ana Maria Topoliceanu, unde ulterior au fost actionari Olimpia Ulrich si Petre Ion.

Iata deci cum am plecat de la Alexandru Bittner, omul lui Adrian Nastase, si am ajuns la Dorin Cocos si Elena Udrea, doua personaje apropiate de Traian Basescu. Totul, prin intermediul acestui Petre Ion. Semn ca regimurile se schimba, afaceristii supravietuiesc.

Cele doua personaje, Udrea si Cocos, sunt considerate ca fiind legate ombilical de Traian Basescu. Ei bine am vazut ca nu e asa. Initial Cocos s-a aflat in centrul de interese al lui Adrian Nastase, prin legaturile cu Bittner, fiind doar preluat de Traian Basescu. Pentru Cocos insa culoarea politica nu conteaza. Iar in acest sens mai amintim si faptul ca pe vremea in care era avocat, actualul premier Victor Ponta s-a ocupat cu legalizarea unor acte la firmele lui Dorin Cocos.

Adrian Petrache-Dorin Cocos

Sa mergem mai departe, dar sa ramanem in acelasi cerc de oameni de afaceri. Adrian Petrache, la fel ca si Bittner, a fost acuzat de Traian Basescu ca face parte si el “din mafia personala a lui Adrian Nastase”. Ce sa vedeti insa. Petrache, omul lui Basescu, a fost partener chiar cu sotul preferatei lui Traian Basescu, Elena Udrea. Ne referim desigur la acelasi Dorin Cocos.

Petrache si Cocos au lucrat cot la cot in celebra firma Dalli Exim, firma care a prosperat sub conducerea PDL a Primariei Capitalei. De-a lungul timpului, in aceasta societate s-au perindat o sumedenie de interpusi si oameni de incredere ai afaceristilor mentionati mai sus. Printre ei si Gabriel Lucov, finul lui Dorin Cocos, cel care, potrivit declaratiilor existente in dosarul “Microsoft”, lua in numele lui Bittner banii de la “Niro”.

Si sa mai spunem ca, potrivit unor articole de presa, fiul lui Adrian Petrache, Alin Petrache, a avut legaturi de afaceri cu Petre Ion, pionul lui Bittner si Cocos. Alin Petrache este în prezent unul din membrii cabinetului Ponta, fiind presedinte al Comitetului Olimpic Roman.

Reteaua Golden Blitz-Euroconstruct-Dorin Cocos-Petre Ion

O tara intreaga a auzit de “Golden Blitz”. A fost restaurantul preferat al lui Traian Basescu, unde fostul presedinte obisnuia sa petreaca. Cand spui Golden Blitz spui Dan Besciu si Sorin Vulpescu. Patronii restaurantului sunt aceiasi care detin firma de constructii “Euroconstruct”, cea care a primit contracte cu nemiluita de la Primaria Capitalei si alte institutii conduse de PDL. S-ar putea spune astfel ca Dan Besciu si Sorin Vulpescu sunt afaceristi ai regimului Basescu. Gresit: Dan Besciu si Sorin Vulpescu doar au fost preluati de regimul Basescu.

Besciu si Vulpescu fac parte din acelasi grup de afaceristi in care se regasesc Alexandru Bittner, Adrian Petrache sau Dorin Cocos. Cei doi, Besciu si Vulpescu, au fost asociati in firma “West Tour 98 SRL” atat cu Dorin Cocos, cat si cu acelasi Petre Ion. Omul lui Alexandru Bittner si al fostului sot al Elenei Udrea.

Bartolomeu Finis-Petre Ion-Marieta Anastasescu

Evident legaturile dintre toti cei mentionati mai sus sunt mult mai ample. Probabil ca s-ar putea scrie chiar si o carte despre combinatiile dintre ei. Sa trecem insa la un alt personaj, cu legaturi directe sau indirecte cu oameni apropiati de cei care au condus Romania in ultimii 15 ani.

Numele sau este Bartolomeu Finis. La fel un personaj discret, care insa a fost subiectul unor dezvaluiri de presa. Si el este un afacerist din acelasi grup din care fac parte Adrian Petrache si Alexandru Bittner. Bartolomeu Finis este legat si el de asociatul lui Dorin Cocos, afaceristul identificat cu regimul Basescu. Spre exemplu, Bartolomeu Finis a aparut in firma “Domino Impex 94”, unde actionari mai figurau printre altii si Petre Ion sau Olimpia Ulrich. Adica doi interpusi ai afaceristilor mentionati pana acum.

Interesant este ca de Petre Ion, pionul folosit de Bittner si Cocos, se mai leaga un nume. Cel putin conform dezvaluirilor de presa facute in ultimii ani. Si anume cel al avocatei Marieta Anastasescu, o apropiata a familiei Nastase, care locuieste chiar in blocul din Zambaccian.

Si sa va mai dam un element: in 2004, Silviu Prigoana, fondatorul Realitatea Tv, a cedat 45% din actiuni unui anume Stefan Bogdan Lucov. Fratele lui Gabriel Lucov, cel care apare in mai multe firme apropiate de cuplul Udrea-Cocos, care este finul lui Cocos si, asa cum am vazut mai sus, om de incredere al lui Bittner. Revenind la Stefan Bogdan Lucov, jurnalistii au aratat ca acesta, printre altele, se ocupa si de bunul mers al societatii SLB Consultans, un off-shore, care, culmea, era reprezentat juridic de Marieta Anstasescu.

Gabriel Oprea-Cocos-fratii Crestin-Bebe Ionescu

Mergem pe un alt palier. De aceasta data, personajul principal este Gabriel Oprea. Fost ministru in Guvernele Boc, dupa ce Basescu l-a “re-evaluat”, actual vicepremier in Guvernul Ponta. Cum am mentionat mai sus, Gabriel Oprea a fost acuzat de Basescu, ca fiind seful mafiei personale a lui Adrian Nastase. Problema este insa ca, inclusiv la momentul lansarii acelei acuzatii, Oprea era un vechi cunoscut al lui Dorin Cocos si Elena Udrea. Concret, Oprea si fostul sot al Elenei Udrea au fost asociati in renumita societate “Trei Cocosi”.

Inca un lucru intereant: acelasi Gabriel Oprea a fost actionar in forma “Oil Service International SRL”. Se intampla in 1994. Partener al lui Oprea era Anghel Iordanescu, dar si firma Petrocris SRL. Aceasta din urma era detinuta de fratii Dumitru si Vasile Crestin. Cine sunt cei doi? Nimeni altii decat cei care apar in dosarul “Bancherilor” instrumentat de DIICOT, unde tragea sforile Bebe Ionescu. Cine este Bebe Ionescu? Cuscrul lui Traian Basescu, tatal lui Sida Ionescu, sotul Elenei Basescu.

Cine taie tentaculele?

Asadar, v-am prezentat mai sus doar o parte a uneia dintre cele mai puternice grupari de afaceri din Romania, conexiunile fiind prezentate pe larg de-a lungul timpului in presa. O grupare care a inflorit in vremea lui Adrian Nastase, dar care, schimbandu-si personajele, a supravietuit si a crescut si sub regimul Basescu. Alexandru Bittner, Adrian Petrache, Dorin Cocos si ceilalti mentionati sunt personaje transpartinice, pentru care culoarea politica nu conteaza. Ati putut vedea cum importanti politicieni au intr-un fel sau altul legaturi cu acestia, fie ca vorbim de Adrian Nastase, Gabriel Oprea, Traian Basescu sau Victor Ponta.

Desigur, sunt doar cateva elemente pe care vi le-am prezentat. Dedesubturile si increngaturile sunt mult mai mari, atat de mari incat ele nu pot fi cuprinse intr-un singur articol. Poate aceasta a si fost ideea: sa fie imposibil de urmarit legaturile si unde ajung tentaculele.

foto:hotnews.ro

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Politic

Marcel Ciolacu a trimis o solicitare partidelor parlamentare de a adopta de urgenţă un Pact pentru Sănătate

redactie17/11/2020

Circul provocat de USR în Parlament: gesturi obscene, proteste, scandaluri și legi pentru companii

redactie17/11/2020

Violeta Alexandru: Statul a plătit 41,5% din salarii pentru 600.000 de români

redactie17/11/2020

Reacția liberalilor după decizia CCR în cazul lui Florin Iordache: Curtea a făcut, din nou, jocul politic al PSD

redactie17/11/2020

Ce s-a discutat la ultima ședință de la Cotroceni. Iohannis: Vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

redactie17/11/2020

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.