Ploiesti

Excursie la pas pe Bulevardul Castanilor pentru ploieştenii care vor să afle poveşti despre bătăile cu flori din perioada Belle Epoque

Asociaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Urbană continuă şi în acest sfârşit de săptămână seria tururilor istorice dedicate Ploieştiului de altă dată. Excursia începe la ora 11.00, iar punctul de întâlnire pentru cei care vor să afle mai multe despre poveştile care s-au petrecut în Ploieştiul de altă dată, sunt aşteptaţi la punctul de întâlnire de lângă biserica Sfântul Gheorghe Vechi (de lângă Liceul ”Mihai Viteazul”). Turul va dura aproximativ două ore şi se va încheia în în apropierea Monumentului Vânătorilor din Piaţa Gării de Sud.

”<<Singurul bun pe care îl are oraşul nostrum>>, <<o adevărată avenue între grădini>>, <<un drum de praf şi bălţi, în care înveţi să înoţi>>, sunt trei definiţii date de-a lungul timpului arterei pe care astăzi o cunoaştem drept Bulevardul Independenţei ori Bulevardul cu Castani.

Iubit sau criticat, acesta este un simbol al oraşului, dar şi un martor al istoriei acestei localităţi. Încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, aleile sale au fost refugiu pentru perechile de îndrăgostiţi ori adăpost pentru vitregiţii soartei. Pe carosabilul său au trecut sute de birje, primele autobuze publice, precum şi cizmele armatelor care au defilat prin faţa ploieştenilor. Legând gara de centru, Bulevardul a fost axa principală a vieţii publice locale pentru aproape un veac.

În turul „Poveştile Bulevardului cu Castani” veţi descoperi istoriile clădirilor de la stradă, dar vom explora şi arterele adiacente, unde amintirea oraşului cosmopolit din perioada interbelică este încă vie. Vom vorbi de regii României, de bătăile cu flori din Belle Epoque, de primele partide de fotbal şi vom face un exerciţiu de imaginaţie pentru a înţelege cum s-au schimbat destinele în primii ani ai comunismului.

Turul va avea loc sâmbătă, 12 octombrie 2019, de la ora 11:00, punctul de întâlnire fiind biserica Sfântul Gheorghe Vechi (de lângă Liceul Mihai Viteazul). După aproximativ două ore, vom încheia plimbarea prin trecutul Ploieştilor în apropierea Monumentului Vânătorilor din Piaţa Gării de Sud”, se arată într-o postare a organizatorului.

Contribuţie recomandată este 20 ron (sumele obţinute find utilizate pentru strângerea de documente şi obiecte legate de istoria oraşului Ploieşti). Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@DezvoltareUrbana.org.

{po[4] html}

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.