Fostul judecător Ştefan Fieraru a fost condamnat printr-o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Conform portalului instanţelor de judecată, instanţa l-a găsit vinovat pe fostul magistrate de trafic de influenţă şi l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Instanţa a decis ca: ”pe parcursul termenului de încercare condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la S.C. Servicii de gospodărie urbană Ploieşti S.R.L. şi Administraţia parcului memorial Constantin Sere”, se arată în minuta instanţei.
De asemenea, judecătorii de la ÎCCJ au decis să confite de la fostul judecător suma de 107.090 contravaloarea foloaselor primite, dar şi să menţină sechestrul asigurator dispus de Parchetului de pe lângă ICCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti până la concurenţa sumei de 107.090 lei.
Ştefan Fieraru a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti în anul 2015. Fiind vorba despre un magistrate, dosarul s-a judecat pe fond la Curtea de Apel Ploieşti. După trei ani de proces, fostul judecător a fost achitat de colegii săi de la Ploieşti. DNA a făcut însă apel la Curtea Supremă care a considerat că Fieraru este vinvoat de trafic de influenţă.
Potrivit rechizitoriului instrumentat de procurorii anticorupţie din Ploieşti , „în cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ştefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a pretins şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de 231.443 lei.
În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluţionare o cauză penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia din urmă”, arătau procurorii DNA.
Ştefan Fieraru este în prezent avocat.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:
{po[4] html}
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Facebook
LinkedIn
RSS