Ploiesti

Fostul comandant al Poliţiei Sinaia, achitat într-un dosar de corupţie


Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în sarcina lui Tudorică s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă (2 fapte), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, şi fals în declaraţii (2 fapte, din care una în formă continuată).

Tribunalul Prahova a decis, în data de 1 august 2019, că fostul comandant al Poliţiei Sinaia este nevinovat. Decizia instanţei nu este definitivă.

Soluţia pe scurt a Tribunalului Prahova:

” (…) dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă din 27 decembrie 2007.

(…)dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, (faptă din 18.07.2013).

(…) dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, faptă din perioada martie 2011 – noiembrie 2012.

(…)dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, ( faptă din luna iunie 2011), întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

(…) dispune achitarea inculpatului TUDORICĂ MARIN, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, (două acte materiale, faptă din 2014 şi 2015)”, potrivit portalului instanţelor e judecată.

În acelaşi dosar a fost achitat şi Ionuţ Roşca, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia. Acesta a fost deferit justiţiei pentru complicitate la trafic de influenţă. Deasemenea, Tribunalul Prahova a apreciat că şi omul de afaceri Bogdan Simion, inculpat în aceeaşi cauză, este nevinovat şi a dispus achitarea acestuia.

Cei doi ofiţeri de poliţie, dar şi omul de afaceri au fost trimişi în judecată de DNA Ploieşti în septembrie 2016. Procurorii au acuzat că Tudorică, în calitate de şef al Poliţiei Sinaia, a primit de la omul de afaceri Cristian Simion un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziţie cu titlu gratuit. Ulterior, Tudorică a devenit proprietar de drept al maşinii la data de 26.11.2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preţ modic de 5.000 de lei.

„Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin, în aceeaşi calitate, a pretins şi primit în mod direct pentru sine, de la acelaşi om de afaceri, un folos material constând în folosinţa unui alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri”, se precizează într-un comunicat remis presei la data anchetei.

Potrivit DNA, în schimbul acestui folos, inculpatul a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici care făceau controale la firma lui Cristian Simion, promiţând că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceştia să nu ia măsurile legale ce ar împiedica activitatea evazionistă derulată de omul de afaceri.

„Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roşca Ionuţ, inculpatul Tudorică Marin a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roşca Ionuţ i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat mai sus”, potrivit DNA.

Marin Tudorică a mai fost acuzat că, prin intermediul lui Simion, a construit în cursul anului 2010 un ansamblu imobiliar în staţiunea Sinaia şi s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, făcând demersuri personale pentru obţinerea documentelor necesare edificării construcţiilor .

„În cuprinsul declaraţiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 şi 2015, inculpatul Tudorică Marin a omis, cu ştiinţă, să menţioneze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum şi folosinţa gratuită a autoturismului marca Mercedes E220”, se mai arată în comunicatul DNA.

În cauză, a fost instituit sechestru asupra mai multor sume de bani ce aparţin inculpaţilor şi asupra unui imobil al lui Marin Tudorică. Tribunalul Prahova a decis, la finalul procesului, ridicarea sechestrului impus de procurori.

”(…) dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanţa nr.230/P/2015 din 18.01.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra sumelor de 12.750 lei , 3000 USD şi 10.610 Euro aparţinând inculpatului Tudorică Marin , sume consemnate la CEC – Sucursala Prahova . În baza art.397 cod procedură penală dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanţa nr.230/P/2015 din 18.01.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, asupra sumei de 23.500 Euro aparţinând inculpatului Simion Cristian (…) având în vedere ca prin încheierea pronunţată de Tribunalul Prahova în data de 26 septembrie 2017 s-a dispus ridicarea parţială a măsurii asigurătorii şi menţinerea sechestrului doar asupra sumei de 23.500 Euro(…) dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanţa nr.230/P/2015 din 18.01.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, asupra sumei de 1.065 Euro aparţinând inculpatului Roşca Ionuţ . În baza art.397 cod procedură penală dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonanţa nr.230/P/2015 din 11.03.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, asupra imobilului aparţinând inculpatului Tudorică Marin , respectiv apartament situat în Câmpina (…)”, conform portalului instanţelor de judecată.

Decizia Tribunalului Prahova poate fi atacată cu apel la instanţa superioară în termen de zece zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

{po[4] html}

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.