Ploiesti

FOTO Aberaţie tipic românească: o parcare construită în centrul Ploieştiului a lăsat o stradă fără trei din cele patru benzi de circulaţie pentru maşini

Demarată cu multe speranţe, având în vedere că este prima parcare supraterană în regim public din Ploieşti, structura care se ridică pe strada Cuza Vodă a ajuns motiv de nemulţumire profundă pentru riveranii zonei, dar şi pentru şoferii care tranzitează această stradă centrală, extrem de circulată.

Iniţial, aceasta a fost gândită ca parcare care va deservi viitorul Spital de Pediatrie al oraşului, aflat la câţiva zeci de metri, dar la care lucrările nu au demarat încă din lipsă de fonduri, dar şi pentru a rezolva problema parcărilor insuficiente din centrul oraşului.

A fost şi motivul pentru care, la consultările din anii 2011-2012, cu oamenii care locuiesc în numeroasele blocuri aflate de o parte şi alta a străzii Cuza Vodă, aceştia şi-au dat acordul pentru construcţia parcării supraetajate.

Din toamna lui 2014, când lucrările au demarat efectiv, oamenii şi-au dat seama că ceea ce şi-au imaginat şi ceea ce se ridică pe strada lor nu au nici o legătură şi au început să asalteze primăria cu cereri de stopare a construcţiei. Este şi lesne de imaginat de ce.

Lucrările la parcarea supretajată au închis total circulaţia pentru maşini pe strada lor, iar pe măsură ce imobilul prindea contur a devenit foarte clar că din două benzi de circulaţie ale străzii şi parcările de pe ambele laturi ale arterei, care, la nevoie, puteau fi folosite tot ca benzi de circulaţie, Cuza Vodă nu va rămâne decât cu o bucată mică de stradă, pe care poate încăpea, cel mult, un singur autoturism.

În prezent, nici acest sens nu este disponibil, din cauza şantierului, iar pe stradă se poate circula doar pe un trotuar. Situaţia este cu atât mai aberantă cu cât prin capetele străzii se poate intra ca înainte, pe două benzi, însă aventura este inutilă pentru că în mijlocul străzii răsare parcarea.

Proiect al fostei administraţii

Riveranii nemulţumiţi trebuie să se adrezeze fostei administraţii, din timpul mandatului fostului primar Andrei Volosevici, atunci când a fost realizat şi aprobat studiul de fezabilitate şi s-a aprobat demararea proiectului. Noi nu am făcut decât să alocăm banii necesari construcţiei. Oricum, este un proiect bun în perspectiva realizării Spitalului de Pediatrie”, spune despre parcare actualul primar Iulian Bădescu.

Pentru a-i mai îmbuna pe riverani, care au rămas şi fără mulţi dintre copacii de pe stradă pentru a face loc şantierului, reprezentanţii administraţiei locale au promis că, la finalul lucrării, aceştia vor primi, pentru fiecare familie, câte un loc gratuit în parcarea supraterană.

“Numai în România se poate aşa ceva”

Dintre instituţiile din zonă care suferă cel mai mult din cauza construcţiei parcării, având în vedere că strada este plină şi de firme şi sedii de bănci, Casa de Cultură a Sindicatelor este, cu siguranţă, cea mai afectată. Toate intrările din spate ale Sindicatelor, cele pe unde vin către scenă artiştii de la spectacole, au fost blocate total de parcare. De asemenea, întreaga vedere a birourilor amplasate pe spatele clădirii a fost obturată de construcţie.

Ăstora de la Sindicate le-au făcut-o ca lumea, nu mai văd nimic. Şi nici nu se mai poate intra prin spate. Nu că noi am fi mai fericiţi cu monstruozitatea astea din mijlocului drumului. Una au discutat, alta au făcut. Nu am mai văzut nicăieri în lumea asta aşa ceva”, şi-a expus punctul de vedere, miercuri, unul dintre locatarii din zonă.

Foto
Parcare supraterană în mijlocul străzii la Ploieşti

Un şofer dintr-un sat din Prahova, ajuns pentru prima dată în ultimii ani pe strada Cuza Vodă, rămăsese blocat la propriu şi figurat în faţa parcării. “Cei care spun că aşa ceva numai în România se poate au dreptate. Cred că vor să-i concureze pe ăia de la Caracal, care au uitat un stâlp în şosea. E imposibil, stau şi mă uit de câteva minute la construcţia asta şi nu-mi vine să cred ce văd”, ne-a spus bărbatul venit cu familia la Ploieşti, cu treburi.

Proiect de 8,6 milioane de lei

Parcarea supraterană de pe strada Cuza Vodă va avea regim de înălţime Demisol+Parter+6 etaje, şi va avea 272 de locuri noi de parcare amenajate pe o suprafaţă de 1.515 mp. Lucrările la parcare au impus şi o reconfigurare totală a traseului conductelor subterane şi a stâlpilor de iluminat. Construcţia, realizată de Baupartner, a demarat în iunie 2014 şi va fi gata, conform panoului de proiect, în luna aprilie 2015. Costurile parcării vor fi de peste 8,6 milioane de lei, fără TVA, bani plătiţi din bugetul oraşului.

Mai puteţi citi

Emoţii la finanţele ploieştene. Contribuabili sunt aşteptaţi cu zâmbete, ceai cald şi apă rece. Spiritul sărbătorilor a fost de bun augur pentru reprezentanţii Serviciului Public de Finanţe Locale Ploieşti care, întorşi din vacanţă cu multă emoţie în suflet, au decretat anul 2015 „Anul Zâmbetului“. Într-un comunicat plin de sentimente, „colectivul SPFL“ anunţă că, atunci când ploieştenii vor veni să achite taxele şi impozitele locale, vor fi întâmpinaţi cu zâmbete, un ceai cald, sau, după caz, vara, cu apă rece

Ce îi aşteaptă pe prahoveni în 2015: finalizarea marilor dosare de corupţie şi cele mai importante proiecte de infrastructură de după Revoluţie. Anul 2015 se anunţă unul important pentru prahoveni. În primul rând prin mai multe proiecte de infrastructură din Ploieşti şi din judeţ care au termen limită finalul acestui an, dar şi prin soluţiile aşteptate în dosarele de corupţie deschise în 2014

Parcare supraterană în mijlocul străzii la Ploieşti0

0(0 voturi)
Vizionez mai târziu

Parcarea este ridicată în mijlocul străzii Cuza Vodă. FOTOGRAFII Dana Mihai

Imagini din aceeasi galerie
 • Parcarea este ridicată în mijlocul străzii Cuza Vodă. FOTOGRAFII Dana Mihai
 • Din stradă a rămas practicabil doar un trotuar
 • Traficul pe stradă a fost închis încă de la sfârșitul verii
 • Cu toate acestea, din ambele capete ale străzii se poate intra pe arteră, cu mașinile
 • Riveranii din zonă sunt nemulțumiți de parcare
 • Parcarea supraterană va avea demisol, parter și șase etaje
 • Spatele Casei de Cultură a Sindicatelor a fost obturat total
 • Intrarea artiștilor a fost anulată din cauza construcției parcării
 • Parcarea va fi gata în luna aprilie 2015
Distribuie imaginea
 • 0
  share
 • Tweet

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.