Ploiesti

FOTO Spitalul unde nu vrei să ajungi niciodată. Secţia Buna Vestire a SJU Ploieşti, propusă spre desfiinţare pentru „starea precară de igienă“

Un control de amploare, desfăşurat în decembrie 2013 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, în urma decesului unui pacient, s-a finalizat cu o concluzie fără drept de apel pentru secţia de pe strada Buna Vestire a SJU, un spital aproape autonom, care dispune de un complex de clădiri în care sunt externalizate secţii importante ale SJU Ploieşti.

Secretarul de stat Raed Arafat a recomandat, printre altele, transferul mai multor secţii din sediul Buna Vestire în clădirea de la Nord a SJU, pentru că imobilul este impropriu desfăşurării activităţii medicale necesitând lucrări de reparaţii capitale.

Printre altele, în raport se specifica faptul că “la sediul Buna Vestire, clădirea este improprie desfăşurării activităţii medicale necesitând lucrări de reparaţii capitale, igienizare şi modernizare cu excepţia secţiei de psihiatrie care a fost reabilitată în 2010 şi este situată într-o clădire separată”. De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că “în toate spaţiile sunt necesare lucrări de reparţii, igienizare şi modernizare, mobilierul este uzat, tâmplăria este veche şi deteriorată, frigidere uzate şi insuficiente, instalaţii sanitare vechi, uzate, sala de mese cu mobilier uzat şi vechi, vesela ciobită, utilaje şi ustensile din blocul alimentar sunt vechi şi degradate, nu este asigurată rezerva de apă. Blocul alimentar necesită ample lucrări de reparaţii, igienizare şi dotare. La secţia de psihiatrie, la nivelul grupurilor sanitare de la parter, sunt necesare lucrări de reparaţii sau inlocuire a linoleumului”.

Situaţia în sediul de pe Buna Vestire este extrem de precară, iar aceasta nu poate să funcţioneze ca unitate sanitară”, era verdictul lui Raed Arafat despre această secţie, care a propus mutarea specializărilor externalizate la SJU Nord şi închiderea de urgenţă a spitalului.

Situaţia părea cu atât mai tragică cu cât aici sunt internaţi pacienţi pentru care o stare de igienă a saloanelor este esenţială: Gastroenterologie, Interne II, Psihiatrie, Dermatovenerologie, Hematologia, Endocrinologia şi Oftalmologia.

La acel moment, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, în subordinea căruia se află toate secţiile SJU Ploieşti, au promis că vor încerca mutarea secţiilor, dar ulterior, şi în contextul unor proteste ale medicilor de pe Buna Vestire şi ale pacienţilor, au propus alocarea unei sume de aproximativ 600.000 lei, în vederea începerii lucrărilor de reparaţii curente şi igienizare, inclusiv înlocuirea instalaţiilor şi a obiectelor sanitare. ”Aceste lucrări se vor face cu menţinerea activităţii medicale“, spuneau atunci reprezentanţii CJ Prahova.

Banii, oricum insuficienţi pentru schimbarea la faţă a spitalului şi aducerea lui la normele minimale sanitare, au ajuns pentru “o mică igienizare a saloanelor”, rezolvarea problemelor cu infiltraţiile şi schimbarea conductelor, potrivit Fabioarei Ionescu, administratorul public al judeţului. Între timp, un contractul pentru renovarea secţiei de Oftalmologie, parte componentă a complexului de clădiri de pe Buna Vestire, s-a oprit brusc, după ce constructorul a părăsit şantierul, iar reprezentanţii CJ Prahova sunt nevoiţi acum să reia licitaţia.

Situaţia de la secţia de pe Buna Vestire este una mai veche. Am alocat fonduri anul acesta, însă este nevoie de mult mai mulţi bani pentru renovarea clădirilor şi a pereţilor exteriori. Separat, avem în derulare proiectul de reamenajare, consolidare şi reabilitare a secţiei de Oftalmologie. Un judeţ precum Prahova are nevoie de un spital regional, construit de la zero, care să înglobeze toate aceste secţii şi să fie la standardele cerute de Ministerul Sănătăţii şi de pacienţi”, ne-a spus Fabioara Ionescu.

Până atunci, însă, pacienţii care au ghinionul să fie internaţi la secţia de pe Buna Vestire sunt nevoiţi să stea în aceleaşi condiţii: mobilier uzat, tâmplărie veche şi deteriorată, frigidere uzate, instalaţii sanitare insalubre, vesela ciobită, mâncare preparată într-un bloc alimentar foarte vechi şi degradat.

O imagine apocaliptică care face din acest spital, aflat în centrul Ploieştiului, una dintre cele mai “amărâte” unităţi medicale din judeţ, sub standarde din spitale mici, aflate în oraşe şi comune fără putere financiară din Prahova.

Pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Prahova a contestat închiderea secţiei Buna Vestire a Spitalului Judeţean

Memoriu al medicilor de la secţia Gastro de pe Buna Vestire: „Nu există motive obiective pentru retrogradarea acestei secţii, care funcţionează cu profit“

VIDEO Protest al pacienţilor la o secţie a SJU Ploieşti, propusă spre desfiinţare

Secţia Buna Vestire a SJU Ploieşti0

0(0 voturi)
Vizionez mai târziu

Spitalul necesită reparații capitale interioare și exterioare. FOTO Dana Mihai

Imagini din aceeasi galerie
  • Spitalul necesită reparații capitale interioare și exterioare. FOTO Dana Mihai
  • Doar secția de psihiatrie a fost renovată, în 2010. FOTO Dana Mihai
  • Spitalul este unul dintre cele mai amărâte din Prahova. FOTO Dana Mihai
  • Interior din spital. FOTO phon.ro
  • Toalete din secția de pe Buna Vestire. FOTO phon.ro
  • Astfel de imagini l-au determinat pe Raed Arafat, în decembrie 2013, închiderea de urgență a spitalului. FOTO phon.ro
  • Conducte din interiorul toaletelor. FOTO phon.ro
  • Tâmplărie veche la corpurile secției de pe Buna Vestire. FOTO phon.ro
Distribuie imaginea

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.