Ploiesti

FOTO VIDEO Se schiază în condiţii excelente pe toate pârtiile din Poiana Braşov şi de pe Valea Prahovei

Pentru prima dată în acest sezon, în Poiana Braşov se deschide şi partea inferioară a pârtiei Lupului, astfel că turiştii vor putea schia în condiţii excelente pe toate pârtiile din Poiana Braşov. Stratul de zăpadă este de 60 de centimetri pe tot domeniul schiabil cu excepţia zonei inferioare a pârtiei Bradul, unde măsoară 40 de centimetri.

În Poiană se poate schia pe pârtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi pe variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri) – toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.

Vremea se anunţă şi ea numai bună de schi în acest sfârşit de săptămână. Vineri va fi totuşi puţin cam frig şi se anunţă temperaturi de -10 grade Celsius şi chiar -15 grade Celsius în zone mai înalte. În schimb, sâmbătă şi duminică minimele vor fi multe mai suportabile de -2 grade Celsius şi chiar +2 grade Celsius la orele amiezii.

Din acest weekend, va începe să circule şi autobuzul special care face legătura între Gara Braşov şi Poiana Braşov. Plecările din capătul de linie Gara CFR Braşov au loc la orele: 10.05, 11.20, 12.05, 15.35, 16.20 şi 17.00. Plecările din Poiana Braşov vor fi efectuate după următorul orar: 11.20, 12.00, 12.45, 16.15, 17.00 şi 18.00. Un bilet costă 5,5 lei.

Cât costă transportul pe cablu

În weekend, vor fi funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telegondola, telescaunul Ruia, teleschi Bradul, teleschi Stadion şi snowpark Bradul şi teleschiul Lupului.

Biletul pentru urcare/ coborâre cu telecabina sau cu telegondola este de 20 de lei/ călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petru copii.

Pe Valea Prahovei zăpada atinge şi un metru

Şi pe Valea Prahovei se anunţă un weekend excelent pntru schi. Toate pârtiile sunt într-o stare foarte bună, zăpada depusă măsoară între 40 de centimetri şi un metru, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă. Astfel, în cea mai căutată staţiune din Prahova, Sinaia, absolut toate pârtiile, de mică şi de mare altitudine, vor fi deschise din acest weekend. Cele mai bune condiţii sunt pe Valea Soarelui şi Valea Dorului, la 2.000 de metri altitudine, unde zăpada naturală ajunge la 50 centimetri. Se schiază însă şi pe Drumul de vară, între Cota 1400 şi Cota 2000, iar din acest sfârşit de săptămână şi pe Pârtia Nouă, între baza telegondolei situată în Sinaia şi Cota 1400. Singura problemă care ar putea apărea în weekend este vântul imprevizibil. La viteze de peste 40 km/oră, instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia sunt închise.

„Administratorii domeniului schiabil au lucrat toată săptămâna pentru înzăpezirea artificială a Pârtiei Noi, unde ninsoarea naturală nu a fost suficientă pentru a acoperi perfect întregul traseu al pârtiei. Dar din acest weekend se va schia şi pe această porţiune, astfel că toate pârtiile din Sinaia sunt deschise”, ne-a spus Maria Floricică, purtător de cuvânt al Primăriei Sinaia.

Condiţii foarte bune şi la Azuga şi Buşteni

Şi la Azuga sunt deschise toate pârtiile, adică Sorica şi Cazacu (cu toate porţiunile – Şcoală, Începători şi Variantă), unde zăpada măsoară între 30 de centimetri şi un metru. „Se anunţă un sfârşit de săptămână cu vreme frumoasă la Azuga. A nins foarte mult, zăpada de pe pârtii este într-o stare foarte bună, iar instalaţiile pe cablu merg la capacitate maximă”, ne-a spus Vasile Richea, administratorul domeniului schiabil din staţiune.

Ninsoarea abundentă a creat condiţii ideale şi la Buşteni, unde sunt deschise atât Kalinderu I cât şi Kalinderu II. Zăpada măsoară minimum 30 de centimetri, iar turiştii se pot distra şi în Fun Park-ul din staţiune, deschis atât iarna cât şi vara.

Turiştii sunt aşteptaţi şi la săniuş şi tubing

Noua pârtie de săniuş şi culoarele pentru tubing, inaugurate înainte de sărbători, oferă posibilităţi de distracţie atât pentru cei mici, dar şi pentru turiştii amatori de senzaţii tari. Pe lângă săniuşul clasic cu care suntem obişnuiţi cu toţii, pe pârtie se poate practica şi tubingul, un sport extrem de popular în occident. Tubingul înlocuieşte sania cu inele gonflabile, care au o viteză mult mai mare la coborârea în pantă. Culoarul are de o parte şi de alta mantinele pentru siguranţa turiştilor. Preţurile la noua pârtie sunt pentru toate buzunarele. O săniuţă se poate închiria cu 10 lei pentru două ore, un colac simplu de tubing costă 15 lei pentru o oră, iar un colac dublu costă 25 de lei pentru o oră.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO S-a inaugurat pârtia de tubing şi săniuş din Poiana Braşov, o premieră în acest sezon

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov

Pârtiile de schi din Poiana Braşov sunt arhipline. FOTOSimona Suciu0

0(0 voturi)
Vizionez mai târziu

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ploiesti
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Ploiesti

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

S-a dat startul înscrierilor pentru Bursa Generaţia lui John, bursă educaţională în valoare de 10.000 euro

redactie17/11/2020

Cum fac avere doi şarlatani din Sinaia cu un simplu anunţ pe internet. Escrocheria pe care procurorii nu o pot opri

redactie17/11/2020

Prăpăd la spitalul suport COVID-19 din Câmpina: trei medici pentru 60 de bolnavi, ceilalţi doctori sunt pacienţi

redactie17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.