Sport

Apple anunţă iPadOS, un sistem de operare dedicat special tabletelor

iOS nu mai este sistemul de operare valabil atât pentru smartphone-urile, cât şi pentru tabletele Apple, scrie news.ro.

Apple a anunţat în prima zi a conferinţei WWDC 2019 că tabletele iPad vor avea propriul sistem de operare, numit iPadOS. iOS rămâne, separat, sistemul de operare al iPhone-urilor.

Prin separarea celor două sisteme de operare, Apple va putea aduce mai uşor modificări specifice celor două tipuri de dispozitive. iPadOS va avea încă de la prima versiune funcţii care nu se vor regăsi pe iPhone, ci vor fi dezvoltate special pentru ecranele mari ale tabletelor.

iPadOS are un nou ecran principal, care include la un loc aplicaţii şi widget-uri. Widget-urile nu vor mai avea un ecran special, ca până acum, ci vor putea fi afişate pe acelaşi ecran cu aplicaţiile.

Noul sistem de operare va aduce şi mai multe gesturi care vor îmbunătăţi multitasking-ul, simplificând trecerea la o aplicaţie la alta şi aranjarea aplicaţiilor deschise pe ecran.

Tot prin gesturi va fi îmbunătăţită şi funcţia copy&paste. Copierea textului se putea face prin strângerea pe ecran a trei degete. Gestul opus, depărtarea celor trei degete, va realiza funcţia “paste”.

Un mare pas înainte îl face managerul de fişiere Files, care va arăta şi va funcţiona mai mult ca o aplicaţie de desktop şi, foarte important, va oferi suport nativ pentru dispozitive USB şi carduri de memorie.

Va exista şi suport pentru mouse în iPadOS, o opţiune care se găseşte în cadrul secţiunii Accesibilty a aplicaţiei Settings şi despre care nu se cunosc foarte multe la acest moment.

În aceeaşi direcţie generală va merge şi browser-ul Safari, care va oferi un sistem de navigare mai aproape de cel de pe desktop şi va include un manager de download-uri.

Prima versiune de iPadOS va fi disponibilă în toamnă.

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Sport

Cupa României: Programul complet al disputelor din 16-imi

redactie17/11/2020

Ajuns la 34 de ani, Rafael Nadal și-a anunțat prioritățile pentru finalul carierei

redactie17/11/2020

Dan Petrescu și motivul pentru care a spus că va pleca de la CFR Cluj

redactie17/11/2020

Cluj Napoca va găzdui anul viitor Campionatul European de atletism pe echipe

redactie17/11/2020

Circulație feroviară întreruptă între București și Timișoara, la Balota, unul dintre cele mai periculoase tronsoane de cale ferată

redactie16/11/2020

Antrenorul Răzvan Lucescu are Covid-19. El va intra în izolare. Echipa pe care o antrenează este decimată de coronavirus

redactie15/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.