Prahova

Cinci spitale din Prahova, anchetate după moartea unui tânăr de 25 de ani din Vălenii de Munte

Cinci unități medicale din Prahova sunt anchetate de Direcția de Sănătate Publică Prahova în cazul morții lui Sabin Ciurlea, un tânăr de 25 de ani din Vălenii de Munte.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Spitalul CF Ploiești, Spitalul Movila (secția de boli infecțioase a SJUP), Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte sunt cercetate disciplinar de DSP Prahova. Momentan, instituția a sancționat doar Spitalul Câmpina, ancheta în cazul celorlalte unități medicale fiind în curs. În paralel, Poliția Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, scrie libertatea.ro.

În urma analizei cazului s-a ajuns la concluzia că medicul de gardă de la secția chirurgie a Spitalului Municipal Câmpina a consultat pacientul, pe 31 martie 2020, numai din punct de vedere chirurgical, neținând cont de comobirditățile din fișa medicală trimisă de la Spitalul CFR Ploiești și nerespectând recomandarea medicală. S-a aplicat SMC Câmpina o sancțiune 30.000 de lei, maximum prevăzut de lege”, a explicat Bogdan Nica, șeful DSP Prahova, pentru ziarulincomod.ro.

Directorul DSP Prahova a mai precizat că în cazul ”Sabin Ciurlea” se conturează indiciile unei culpe comune între unitățile medicale pe unde a trecut tânărul șofer de TIR. Faptul că Spitalul Câmpina era desemnat de Ministerul Sănătății să preia pacienții suspecți de COVID nu degreva de obligații alte unități medicale, așa cum este cazul Spitalului Județean din Ploiești.

Șofer de tir, Sabin Ciurcă, 25 de ani, revenise în țară pe 7 martie, iar pe 23 avusese cununia. De câteva zile, devenise tatăl unei fetițe. În ciuda faptului că se afla în țară de peste trei săptămâni de zile și nu dezvoltase simptome specifice noului tip de coronavirus, Sabin a fost considerat suspect de Covid-19 și i s-a făcut testul specific. A murit pe 1 aprilie, la Câmpina, după ce a trecut pe la Spitalul din Vălenii de Munte (de două ori, pe 28 și 29 martie), Spitalul Județean de Urgență Ploiești (29 martie, plus secția de infecțioase – 30 martie), Spitalul CFR Ploiești (30 martie) și Spitalul Muncipal Câmpina (30 și 31 martie). Necropsia a scos la iveală că tânărul a fost răpus de pancreatită. În lungul drum prin spitale, Sabin Ciurcă fusese diagnosticat cu hernie ombilicală. Ca un blestem, rezultatul testului Covid-19 a venit post-mortem și a fost negativ în cazul său.

https://psnews.ro/cinci-spitale-din-prahova-anchetate-dupa-moartea-unui-tanar-de-25-de-ani-din-valenii-de-munte-374082/

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.