Curtea de Conturi a României a obținut certificatul de urbanism necesar construcției în București a unui imobil de birouri cu trei subsoluri și 12 etaje pe un teren primit gratuit, cu drept de superficie, de la Administrația Domeniului Public Sector 1, conform datelor analizate de Profit.ro.
Instituția de control a statului a obținut acest document necesar elaborării Planului Urbanistic Zonal după ce a primit 3.000 de metri pătrați de teren de la ADP Sector 1 în urmă cu un an, prin dezmembrarea lotului dintr-un teren mai mare de 11.716 metri pătrați, situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4. La aceeași adresă se află atât sediul central al ADP Sector 1, cât și scheletul abandonat al unei construcții realizate, din informațiile obținute de Profit.ro, de fostul deputat Dumitru Puzdrea, care deține și Complexul Flora alăturat.
În 2017 a fost redeschis dosarul „Flora“ în care Traian Băsescu este acuzat că a retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați, pe care Puzdrea a construit complexul comercial Flora.
Sediul cu 12 etaje al Curții de Conturi ar urma să fie construit chiar peste drum de Ana Tower, turnul de birouri cu 25 de etaje al omului de afaceri George Copos. Curtea de Conturi este în căutare de sediu de mai mulți ani. În 2009, instituția a solicitat Guvernului, fără succes, să folosească hotelul Triumf din centrul Bucureștiului ca sediu, iar în 2015, Guvernul începuse formalitățile de trecere în proprietatea Curții de Conturi a unui spațiu din Piața Victoriei unde funcționa un garaj al SPP. Curtea de Conturi își are acum sediul central într-o clădire istorică de pe Strada Lev Tolstoi.
Zona Expoziției, unde este amplasat terenul viitorului sediu al Curții, a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.
Până la sfârșitul anului 2021, s-ar putea construi aproximativ 156.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 de locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire în zona Expoziției, conform unei analize realizate recent de compania imobiliară ESOP Consulting. La acestea, se vor adăuga proiecte mixte aflate în fază de planificare și tatonare a pieței, pe terenuri cumpărate deja de dezvoltatori, care ar mai putea aduce încă 100.000 metri pătrați de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.
SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT
ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!
Servicii de arhivare fizica
Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!
Facebook
LinkedIn
RSS