Economic

Economistul Florin Cîțu dinamitează cifrele Eurostat privind economia României: Avem o performanță mai proastă decât cea estimată de guvern

România a avut a doua creştere a PIB din Uniunea Europeană, în cel de-al doilea trimestru, după Ungaria, în comparaţie cu trimestrul precedent, dar şi cu trimestru II din 2018, conform datelor Eurostat.

Astfel, România a avut o creştere economică de 4,6% în comparaţie cu trimestrul II din 2018, după Ungaria (5,2%) şi înaintea Poloniei (4,2%). Faţă de trimestrul anterior, creşterea economică a României a fost de 1%, după Ungaria (1,1%) şi înaintea Poloniei, Ciprului, Bulgariei, Danemarcei, Greciei şi Lituaniei, cu creşteri de 0,8%.

Economistul Florin Cîțu a precizat pentru PSNews.ro că economia are o performanță mai proastă decât cea estimată de guvern, existând o încetinire considerabilă a creșterii economice.

“În primul rând, bugetul pentru 2019 este făcut luând în calcul o creștere economică de 5.5% De asemenea, rectificarea bugetară este făcută luând în calcul o creștere economică de 5.5%.

Acum, prima estimare pentru creșterea economica în trimestrul I a fost de 5.1%. A doua estimare pentru creșterea economică în trimestrul I este de 4.9%. (reducere de la 5.1%). Prima estimare pentru pentru creșterea economică în trimestrul II este de 4.6%, așa cum ați menționat.

Aici două lucruri importante. În primul rând economia, la fel ca anul trecut, are o performanță mai proastă decât cea estimată de guvern, iar guvernul ignoră practic aceasta informație. În al doilea rând, economia încetinește de la un trimestru la altul iar dinamica încetinirii este accelerată pe măsura ce avem informații noi.

Sunt probleme mari la buget în continuare. Gaura de 10.4 miliarde lei după primele 6 luni nu are surse de acoperire. PSD alege măsuri care nu vor acoperi această gaură, adică taxare și tăierea cheltuielilor cu investițiile”, a precizat economistul.

Sursa Articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Economic

Se anunță noi ajutoare de stat: Acum și pentru firmele de cultură

Stirile PH17/11/2020

Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul și perioada de înscrieri

Stirile PH17/11/2020

Investiții străine în România: De la biocombustibil produs de germani la mobilă făcută de chinezi

Stirile PH17/11/2020

Virgil Popescu: Avem deja surplus de gaze în România

Stirile PH17/11/2020

Comisia Europeană: Autoritățile române vor trebui să ia în considerare acțiuni fiscale structurale

Stirile PH17/11/2020

Solicitanții din Măsurile 1 și 2 riscă să piardă ajutoarele, dacă nu semnează la timp contractul de finanțare primit prin aplicație

Stirile PH17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.