Economic

EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești

EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, în vara anului trecut. În urma achiziției, EximBank intră pe piața de retail din România, devenind o bancă universală. Prin achiziția Băncii Românești de la NBG, statul va controla aproape 10% din sectorul bancar, scrie profit.ro.

Noua entitate se va situa printre primele 10 bănci din România, având o cotă de piață de aproximativ 3%. În decembrie, Ministerul Finanțelor transmitea că va anunța „în primele zile” o decizie în privința EximBank, EximAsig și a fondurilor de garantare și contragarantare.

Ministrul Cîțu a declarat și la începutul lunii decembrie că Finanțele analizează tranzacția dintre Eximbank și Banca Românească prin care banca de stat ar urma să preia creditorul retail deținut de grupul elen NBG și că o decizie urmează să fie luată după ce va fi aprobat bugetul de stat. Premierul Ludovic Orban a pus sub semnul întrebării tranzacția la începutul lunii noiembrie, la scurt timp după instalarea guvernului PNL.

Achiziția Băncii Românești de către Eximbank a fost criticată anterior de liderii PNL, Cîțu spunând în mai multe rânduri că tranzacția este una suspectă. Contractul dintre Eximbank, controlată de stat prin Finanțe, și Banca Românească a fost semnat în timpul guvernării PSD, când ministerul era condus de Eugen Teodorovici. Decizia statului de a cumpăra Banca Românească, care are un portofoliu compus aproape integral din credite către persoanele fizice, printr-o bancă precum Eximbank, care finanțează exclusiv companiile, mai ales cele exportatoare, a fost una surprinzătoare.

În 2017 a semnat un contract cu OTP Bank, însă tranzacția a fost respinsă în 2018 de către Banca Națională a României.

Sursa Articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Economic

Se anunță noi ajutoare de stat: Acum și pentru firmele de cultură

Stirile PH17/11/2020

Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul și perioada de înscrieri

Stirile PH17/11/2020

Investiții străine în România: De la biocombustibil produs de germani la mobilă făcută de chinezi

Stirile PH17/11/2020

Virgil Popescu: Avem deja surplus de gaze în România

Stirile PH17/11/2020

Comisia Europeană: Autoritățile române vor trebui să ia în considerare acțiuni fiscale structurale

Stirile PH17/11/2020

Solicitanții din Măsurile 1 și 2 riscă să piardă ajutoarele, dacă nu semnează la timp contractul de finanțare primit prin aplicație

Stirile PH17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.