Economic

Fostul ambasador al SUA în România, Mark Gitenstein, candidat pentru un nou mandat în boardul Fondului Proprietatea

În contextul expirării a 2 mandate în Comitetul Reprezentanților la Fondul Proprietatea, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va avea pe ordinea de zi recompletarea acestuia, pentru care există 3 candidaturi, inclusiv a fostului ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, scrie profit.ro.

Șeful de la Oracle, Sorin Mîndruțescu, până în prezent membru al Comitetului, a decis că nu va mai candida. În anul 2011, când Guvernul dispunea o donație de 400 milioane de lei din partea Romgaz Mediaș (SNG) direct către bugetul de stat, văduvind indirect acționarii investitori de portofoliu, dintre care cel mai mare era Fondul Proprietatea (FP), Mark Gitenstein, pe atunci ambasador al SUA la București, se exprima public împotriva măsurii ulterior anulate.

Aparent, răsplata a venit din partea Fondului prin cooptarea lui Gitenstein în Comitetul Reprezentanților, unde mandatul său expiră însă la 30 septembrie. Fostul ambasador a decis să candideze din nou. Acționarii FP vor avea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 4 aprilie un punct în care vor vota pentru desemnarea  celor 2 locuri vacantate din board, al 2-lea fiind cel al lui Sorin Mîndruțescu, șef executiv la Oracle, ultimul nedorind să își depună o nouă candidatură.

Alături de Gitenstein, mai sunt înscrise 2 persoane, respectiv Florian Munteanu și Vivian Nicoli, ultima fiind partener fondator al companiei Eiser Infrastructura Ltd., societate cu sediul la Londra specializată în domeniul investițiilor în energie și mediu având în administrare active de peste 4 miliarde euro. În anii 1998-2006 Nicoli a lucrat la echipa de infrastructură municipală și de mediu a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea este un organism însărcinat cu supravegherea administrării activelor Fondului și este format din patru membri și un președinte. Mandatele curente ale celorlalți trei membri, Steven van Groningen, Julian Healy și Piotr Rymaszewski, se vor încheia în aprilie 2021.

Fondul Proprietatea este listat la Bursa de Valori București din anul 2011, iar în cei 10 ani de când se află în administrarea companiei americane Franklin Templeton, emitentul a returnat către acționari cash în valoare agregată de 11,97 miliarde lei (3,28 miliarde dolari), în cea mai mare parte prin programe de răscumpărări urmate de reduceri de capital și returnări de aport la capitalul social. O astfel de ofertă de buy-back este în derulare în momentul de față, iar la prețul acesteia de 1,2100 lei/acțiune valoarea de piață a Fondului se ridică la 11,01 miliarde lei (2,61 miliarde dolari).

Sursa Articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Economic

Se anunță noi ajutoare de stat: Acum și pentru firmele de cultură

Stirile PH17/11/2020

Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul și perioada de înscrieri

Stirile PH17/11/2020

Investiții străine în România: De la biocombustibil produs de germani la mobilă făcută de chinezi

Stirile PH17/11/2020

Virgil Popescu: Avem deja surplus de gaze în România

Stirile PH17/11/2020

Comisia Europeană: Autoritățile române vor trebui să ia în considerare acțiuni fiscale structurale

Stirile PH17/11/2020

Solicitanții din Măsurile 1 și 2 riscă să piardă ajutoarele, dacă nu semnează la timp contractul de finanțare primit prin aplicație

Stirile PH17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.