Economic

Guvernul urmează să aprobe fondurile pentru modernizarea infrastructurii hardware şi software a STS pentru situaţiile de urgenţă

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului ”Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA”.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, obiectivul general al proiectului constă în „modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA, cu scopul asigurării interoperabilităţii structurilor cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă şi a unui răspuns prompt şi eficient al agenţiilor de urgenţă şi al altor autorităţi responsabile la urgenţele cetăţenilor, prin modernizarea sistemului de comandă a incidentelor, în vederea diminuării pierderilor umane şi materiale„.

Valoarea totală a proiectului ce va fi derulat pe o perioadă de 36 de luni este de 231.807 mii lei, inclusiv TVA, acesta fiind finanţat din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020 prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbări climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor, Obiectivul Specific 5.2 Creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie„, se arată în nota de fundamentare.

Pe agenda şedinţei figurează şi adoptarea unui proiect de lege privind majorarea capitalului autorizat deţinut de România la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în conformitate cu Rezoluţia nr. 663/2018 privind „Majorarea generală de capital 2018” adoptată de Consiliul Guvernatorilor BIRD şi, respectiv, Rezoluţia nr. 664/2018 privind „Majorarea selectivă de capital 2018” adoptată de Consiliul Guvernatorilor BIRD, scrie agerpres.ro.

Totodată, va fi aprobat un proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronson Predeal – Cristian + Racord.

Printr-o altă hotărâre, Executivul va decide cu privire la modificarea şi completarea anexei 2 la Hotărârea Guvernului 390/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în zona proiectului de pasaj suprateran de pe DJ 602 – Centura Bucureşti – Domneşti.

Sursa Articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Economic

Se anunță noi ajutoare de stat: Acum și pentru firmele de cultură

Stirile PH17/11/2020

Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul și perioada de înscrieri

Stirile PH17/11/2020

Investiții străine în România: De la biocombustibil produs de germani la mobilă făcută de chinezi

Stirile PH17/11/2020

Virgil Popescu: Avem deja surplus de gaze în România

Stirile PH17/11/2020

Comisia Europeană: Autoritățile române vor trebui să ia în considerare acțiuni fiscale structurale

Stirile PH17/11/2020

Solicitanții din Măsurile 1 și 2 riscă să piardă ajutoarele, dacă nu semnează la timp contractul de finanțare primit prin aplicație

Stirile PH17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.