Prahova

IGSU: Vremea rea a afectat 137 de gospodării din opt judeţe

Ploile abundente şi vântul din ultimele ore au produs efecte în opt judeţe – Argeş, Bacău, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din două subsoluri şi 137 de gospodării, fiind afectate 17 locuinţe. Totodată, trei drumuri naţionale (DN 2F, DN 11A şi DN 15D) şi trei drumuri judeţene (DJ 102, DJ 153C şi DJ 159A) au fost afectate din cauza apei acumulate pe carosabil sau a aluviunilor, anunţă IGSU.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) arată că, în contextul fenomenelor de vreme rea prognozate pentru această perioadă, de luni de la ora 14.00 până marţi, la ora 7.00, peste 3.900 de pompieri militari din 26 de judeţe au intervenit în sprijinul autorităţilor şi populaţiei din zonele afectate, informează news.ro.

Avertizările emise de meteorologi au produs efecte în 8 judeţe (Argeş, Bacău, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui), iar misiunile derulate au vizat evacuarea apei din două subsoluri şi 137 de gospodării ale cetăţenilor, fiind afectate 17 locuinţe. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca aceste incidente să nu genereze victime în rândul cetăţenilor„, arată IGSU.

De asemenea, trei drumuri naţionale (DN 2F, DN 11A şi DN 15D), trei drumuri judeţene (DJ 102, DJ 153C şi DJ 159A) au fost afectate din cauza apei acumulate pe carosabil sau a aluviunilor.

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, în 5 localităţi din judeţul Vrancea sunt semnalate probleme, iar pentru remedierea situaţiei, echipe de intervenţie ale furnizorului de curent se află în teren.

„La acest moment, pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, salvatorii intervin în judeţele Argeş, Neamţ şi Vaslui pentru degajarea apei şi aluviunilor de pe carosabil (DN 15D, DJ 159A şi DC 26) şi pentru evacuarea apei din 20 case şi 24 curţi„, arată IGSU.

Reprezentanţii IGSU spun că o situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Vaslui, unde, din cauza depăşirii cotelor de inundaţii pe râurile Bârlad şi Gârboveta, pentru protecţia populaţiei din zonele posibil afectate, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Având în vedere că atenţionările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la munte, precum şi scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie sunt în vigoare până marţi seara, evoluţia situaţiei este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU şi, în funcţie de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea şi limitarea potenţialelor efecte.

Totodată, având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, populaţia din zonele vizate este sfătuită să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În situaţia manifestării vântului puternic, se recomandă populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

https://psnews.ro/igsu-efecte-ale-fenomenelor-meteo-in-opt-judete-s-a-intervenit-pentru-evacuarea-apei-din-doua-subsoluri-si-137-de-gospodarii-17-locuinte-afectate-280799/

Sursa articol

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prahova
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Prahova

Incendiu la un service auto din Breaza. Mai multe butelii cu oxigen se află în încăperea cuprinsă de flăcări

Stirile PH19/03/2021

Consiliul Director al Fundației Județene pentru Tineret Prahova convoacă Adunarea Generală a Organizațiilor de/pentru Tineret a FJT Prahova

Stirile PH18/03/2021

Membrii Fundației Județene pentru Tineret Prahova solicită întrunirea Adunării Generale

Stirile PH17/02/2021

S-au finalizat reparațiile la Unitatea de Primiri Urgență de la Spitalul Județean Ploiești

Stirile PH12/02/2021

Setul integral de restricții, adoptat oficial: Creșele, școlile și grădinițele se închid, revine munca de acasă, circulația pe timp de noapte e interzisă, programul mall-urilor și magazinelor e permis doar până la ora 21.00

Stirile PH06/11/2020

Ploieşti: Asistaţi social, revoltaţi că au fost cooptaţi în programul curăţenie generală început în oraş

Stirile PH04/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.