Economic

Lira turcească, cea mai slabă evoluţie în rândul monedelor importante, în octombrie, din cauza incursiunii armatei Turciei în Siria

Lira turcească înregistrează în octombrie cea mai slabă evoluţie în rândul monedelor importante, din cauza incursiunii armatei Turciei în nordul Siriei, evoluţie cu atât mai negativă cu cât majoritatea monedelor emergente au o tendinţă ascendentă, transmite Reuters.

În această lună, lira turcească s-a depreciat cu 5% faţă de dolarul american, în timp ce componenta pentru pieţe emergente a indicelui MSCI a avansat cu 1,3%, informează news.ro.

Aprecierea valutelor pe pieţele emergente este susţinută de semnele privind un acord comercial parţial între Statele Unite şi China, precum şi de măsurile de stimulare, dar observatorii Turciei sunt îngrijoraţi de avertismentele privind impunerea de sancţiuni din cauza acţiunilor din Siria.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat ”că vor fi impuse sancţiuni mari Turciei”, după ce ameninţase deja că va ”distruge” economia aliatului său din NATO, dacă atacul împotriva forţelor kurde din nordul Siriei va merge prea departe.

Guvernele europene au convenit la rândul lor, luni, să limiteze exporturile de arme în Turcia, cu toate că nu au anunţat un embargou oficial al UE împotriva acestei ţări, care a contribuit la oprirea venirii refugiaţilor din Siria şi alte ţări învecinate.

JPMorgan a identificat lira turcească şi rubla rusească drept cele mai expuse monede la incertitudinile politice. Goldman Sachs a avertizat în legătură cu riscurile geopolitice şi ale politicii economice din Turcia, în timp ce Rabobank a lansat săptămâna trecută întrebarea dacă lira turcească nu ar fi în pragul unei noi crize.

Sursa Articol

Servicii de arhivare fizica

Documentele trebuie pastrate si depozitate cu grija, in spatii special amenajate in cadrul carora factorii mentionati anterior sunt strict controlati iar efectual acestora este drastic monitorizat si diminuat. Documentele vechi nu sunt numai documente!

SOLUTII TERMICE cu RANDAMENT SPORIT

ÎNCĂLZIREA PRIN PELEȚI DIN LEMN SAU DIN HARTIE: Convenabila, accesibila si de durata!

Click aici si vezi oferta!

Adauga Comentariu

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Economic
@#

Stirile PH va prezinta informatii zi de zi atat din judetul Prahova cat si din tara.

Mai mult din Economic

Se anunță noi ajutoare de stat: Acum și pentru firmele de cultură

Stirile PH17/11/2020

Fonduri nerambursabile ElectricUp: Site-ul și perioada de înscrieri

Stirile PH17/11/2020

Investiții străine în România: De la biocombustibil produs de germani la mobilă făcută de chinezi

Stirile PH17/11/2020

Virgil Popescu: Avem deja surplus de gaze în România

Stirile PH17/11/2020

Comisia Europeană: Autoritățile române vor trebui să ia în considerare acțiuni fiscale structurale

Stirile PH17/11/2020

Solicitanții din Măsurile 1 și 2 riscă să piardă ajutoarele, dacă nu semnează la timp contractul de finanțare primit prin aplicație

Stirile PH17/11/2020

StirilePH © 2019 - Toate drepturile rezervate.